Ünlü sanatçının Twitter’ı hacklendi: 400 bin dolarlık vurgun!

Popüler dijital sanatçı Mike Winkelmann'ın (Beeple) Twitter hesabını hedef alan bir bir hacker, 400 bin doların üzerinde kripto para birimi ve NFT'yi ele geçirdi.

Beeple

Popüler dijital sanatçı Mike Winkelmann’ın (Beeple) Twitter hesabını hedef alan bir bir hacker, 400 bin doların üzerinde kripto para birimi ve NFT’yi ele geçirdi.

Yapılan analizlere göre bilgisayar korsanları yaklaşık beş saat boyunca sanatçının hesabını elinde tuttu. Kötü niyetli bir web sitesine iki ayrı bağlantıyı tweetleyerek kurbanların MetaMask cüzdanlarını topladı.

NFT sanatçısı hesabını çaldırdı, takipçileri paralarını kaybetti

Ünlü sanatçı Beeple, 2019 yılında Louis Vuitton ile iş birliği gerçekleştirmişti. Hackerlar ise bundan fırsat bilip ele geçirdikleri Twitter hesabı üzerinden sahte bir duyuru yaptı. Markayla yeni bir proje gerçekleştirdiklerini belirten bilgisayar korsanları şu paylaşım ile sanatçının 673 bin takipçisini oltalamaya çalıştı:

“Bunun üzerinde Louis Vuitton ile uzun süredir çalışıyordum. Toplam 1000 benzersiz parça… Resmi çekiliş aşağıdaki linkte. 1 ETH = 1 çekiliş girişi. Kazanamayan tüm girişler, çekilişten sonra iade edilir. İyi şanlar :).”

Bilgisayar korsanları yaptığı oltalama taktiği ile oldukça yüksek oranda Ethereum ele geçirdi. İlk tweet’ten 73 bin dolar değerinde ETH toplayan hackerlar, ikinci saldırıdan ise yaklaşık 365 bin dolarlık kazanç elde etti.

İlerleyen saatlerde Beeple, hesabının kontrolünü yeniden ele geçirdi. Takipçilerini uyaran sanatçı, tüm bu paylaşımları hesabını çalan bilgisayar korsanlarının gerçekleştirdiğini paylaştı. Hackerların yazdığı tweet’leri ise hesaptan kaldırdı.

Son zamanlarda Madonna ile NFT çalışmaları gerçekleştiren Beeple, daha önce de benzer siber saldırılar ile karşılaştı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında sanatçının kripto cüzdanı çalındı ve 38 ETH değerinde parası çalındı. Bu meblağ, güncel rakamlara göre yaklaşık 76 bin dolara tekabül ediyor.

Exit mobile version