Trabzonspor, Schalke forması giyen 21 yaşındaki sağ bek oyuncusu Mehmet Can Aydın’ı satın alma opsiyonuyla kiraladığını KAP’a bildirdi.
Bordo mavili kulüpten yapılan açıklama şöyle:
“Profesyonel futbolcu Mehmet Can Aydın’ın, 2023-24 Futbol sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu olarak kiralanması konusunda, FC Schalke 04 ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; FC Schalke 04’e kiralama bedeli olarak 350.000.-EUR 2 (İki) taksit halinde ödenecektir.
Satın alma opsiyonunun Kulübümüz tarafından kullanılması halinde, sözleşme fesih bedeli olarak 3 (Üç) taksit halinde 1.400.000.-EUR ödeme yapılacaktır.
Satın alma opsiyonu kullanıldıktan sonra, futbolcunun, 31.12.2025 tarihine kadar bir başka kulübe transfer olması durumunda %17.5, 31.12.2025 tarihinden sonra bir başka kulübe transfer olması durumunda %10 satış payı, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen/ödenecek bedeller düşüldükten sonra FC Schalke 04’e ödenecektir.”
Mehmet Can Aydın, Trabzonspor‘dan bu sezon 8 milyon 100 bin TL kazanacak.
Trabzonspor Mehmet Can Aydın transferini duyurdu!
Kamuoyuna duyuru
Profesyonel futbolcu Mehmet Can Aydın’ın Kulübümüze satın alma opsiyonuyla geçici transferi konusunda, oyuncunun kendisi ve FC Schalke 04 ile anlaşma sağlanmıştır. pic.twitter.com/u6YrfLBYjJ
— Trabzonspor (@Trabzonspor) August 1, 2023














