Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Dominika’da düzenlenen Uluslararası Serbest Dalış Turnuvası’nda 3 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.
Milli serbest dalışçı Şahika Ercümen, Dominika Adası’nda 5-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 10 ülkeden sporcunun katıldığı Uluslararası Serbest Dalış Turnuvası’nda, çift palet kategorisinde 80 metre, paletsiz ip destekli kategoride 77 metre ve sabit ağırlık kategorisinde 77 metre ile 3 altın kazandı.
Ayrıca, yarışma boyunca elde ettiği derecelerle iki gümüş madalya daha kazandı.
Şahika Ercümen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezonun kendisi için büyük aksiliklerle başladığını söyledi.
Turnuva sonrası duygularını paylaşan Ercümen, “Bu sezon benim için büyük aksiliklerle başladı. Sağlığımla ilgili ciddi sorunlar yaşadım. Dominika’daki bu yarışmaya antrenman gözüyle bakıyordum. Fiziksel olarak hazır hissetmiyordum ama yine de çok iyi dereceler elde ettim” dedi.
Yarışmanın son günü fırtına çıktığını ve yarışmanın neredeyse iptal olacağını aktaran Ercümen, “Hava gerçekten çok kötüydü, deniz dalgalı ve akıntılıydı. Kötü hava koşullarına rağmen çok güzel bir dalış yaptık. Bu madalyayı Ata’mızın bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mıza ithafen alıyorum.” ifadelerini kullandı.
Şahika Ercümen’den, Dominika’da 5 madalya!















