UEFA Avrupa Ligi 1. eleme turu rövanşında ilk maçta 6-0 mağlup ettiği Finlandiya ekibi Ilves ile 0-0 berabere kalarak tur atlayan Shakhtar Donetsk, Beşiktaş’ın rakibi oldu.
Shakhtar Donetsk, Finlandiya takımı Ilves ile Tampere kentindeki Tammelan Pallokentta’da UEFA Avrupa Ligi 1. Tur rövanş mücadelesinde karşı karşıya geldi.
Mücadelede Norveç Futbol Federasyonu’ndan Mohammad Aslam düdük çaldı. Mohammad Aslam’ın yardımcılıklarını ise Jörgen Valstadsve ile Alf Olav Rossland üstlendi.
Teknik direktör Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk, 6-0 biten ilk maçın rövanşında deplasmanda Ilves ile golsüz berabere kaldı ve adını 2. tura yazdırdı.
Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Beşiktaş ile eşleşti.
Beşiktaş ile Shakhtar Donetsk arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçı 24 Temmuz’da, rövanş maçı ise 31 Temmuz’da oynanacak