• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
13 Eylül 2026, Pazar
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Siyasilerden Boykot Çağrılarına Tepki!

Siyasiler ve İş dünyasının temsilcileri, "boykot" çağrılarına tepki göstererek, ticaretin durdurulmaması gerektiğini belirtti.

Yazar Editör Habermeydan
2 Nisan 2025
Kategori Gündem
A A
0
Boykot Cagrilari1 habermeydan
PaylaşTweetle

Siyasilerden Boykot Çağrılarına Tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler farklı bir boyuta evrildi. Üniversite öğrencilerinin başlattığı ve CHP lideri Özgür Özel’in desteğiyle büyüyen çağrıların ardından ülke genelinde tüketim boykotu gerçekleştiriliyor. Birçok AKP’li bürokrat ve bakanları rahatsız eden tüketim boykotu bugün başladı.

BENZER HABERLER

Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigarayı bırakmak isteyen hastalara ilaç desteği

Tütün ürünlerinde yeni dönem: 2040’tan itibaren satış yasağı gündemde

13 Eylül 2026
Meteoroloji’den yeni uyarı: İstanbul’da sağanak yağış geçişlerine dikkat!

Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Kuvvetli yağış için tarih verildi

13 Eylül 2026

Bugün ülke genelinde alışveriş yapmayarak ekonomik boykot gerçekleştirilecek. Ülke genelinde tüketim boykotu başlarken, birçok siyasi ve iş dünyasının temsilcileri, duruma tepki gösterdi.

Yerlikaya: Boykot, ekonomik bağımsızlığa darbe

Yerlikaya, boykotun “ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotaj” olduğunu ve “ekonomiye darbe girişimi” niteliğinde değerlendirdi. Boykot çağrılarının halk arasında “kin ve düşmanlık” yaratmaya çalıştığını iddia eden Yerlikaya, Cumhuriyet Halk Partisi’ni eştirdi.

Bakan, CHP’nin boykot çağrısının “iç karışıklık çıkarmaya yönelik” olduğunu öne sürerek, “Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını büyük bir keyifle izleyenlerin başında Siyonist İsrail’in gelmesi, nasıl bir tezahürdür?” dedi.

Üniversite öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve ardından tutuklanmasının yarattığı tepkinin devamı olarak 2 Nisan’da tüketim boykotu çağrısında bulundu. Bu çağrı gençler arasında hızlı bir şekilde yayıldı ve geniş kesimlerden destek gördü.

Ancak boykot çağrıları, “nefret ve ayrımcılık” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla soruşturma konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden peş peşe gelen açıklamalarda, boykot “ekonomiye şantaj girişimi” olarak nitelendirildi.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Gençlerimizi kendi siyasi emelleri uğruna sokaklara çağırıp iç karışıklık çıkarmaya çalışanlar; halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumlarını ekmeye uğraşanlar, ‘işkence yapılıyor’ diyerek ülkemize iftira atanlar, şimdi de ‘’boykot çağrısı’ yapıyorlar.

Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını büyük bir keyifle izleyenlerin başında siyonist İsrail’in gelmesi, nasıl bir tezahürdür?

Türkiye kendi ayaklarının üzerinde durdukça, dünya siyasetinde dik ve güçlü bir duruş sergiledikçe, bölgesinde olup bitene seyirci kalmadıkça, hem milletimizin hem de mazlumların hakkını korudukça, birileri yine aynı oyunları sahneye koymaya başladı.

Şimdi de ‘’boykot’’ diyorlar. Peki kim, kimi boykot edecek?

Milletimiz; kendi esnafını, çiftçisini, yerli ve milli ürünlerini, üreticilerini, öz sanayisini boykot edecek, öyle mi? ‘Demokratik hak’ kalkanı gölgesinde istenen bu mu?

Unutulmasın ki, bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır. Bu boykot çağrısı, binlerce insanın ekmeğiyle oynamak demektir!

Bu çağrı milli ekonomimize suikasttır! Kendi insanımızın ekmeğini küçültmektir. Ekonomimize bir darbe girişimidir! Oysa biz ‘Boykotla değil, üretimle büyürüz!’

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tehditlerle, parmak sallamalarla, sokak ve boykot çağrılarıyla eğip, bükülemez.

Parti içi kavgalarınıza ülkemizi alet etmeyin!

İşçilerimizin, üreticilerimizin, çiftçilerimizin gücü; gençlerimizin enerjisiyle, 7’den 77’ye, alın terimizi akıtmaya, bir ve beraber olarak Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine doğru yürümeye devam edeceğiz. #BoykotDeğilMilliZarar”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da boykot çağrılarının “ekonomiyi sabotaj girişimi” olduğunu belirterek, “Boykot çağrısı yapanlara karşı ticaretinde maddi kaybı olan tazminat davası açabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, “Sokak ve boykot çağrıları ile toplumsal huzuru ve ekonomik istikrarı hedef alan bir muhalefet kaybetmeye mahkumdur” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e boykot tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki gösterdi.

”CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel’in geldiği nokta bir siyasi muhalefet değil, Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir.

Özgür Özel, CHP’nin tüm dinamiklerini esir alarak, kurultayda kendi genel başkanlığını korumak için toplumsal ve ekonomik hayatı hedef almaktadır. Özgür Özel’in yeteneksiz siyasi performansı, siyasi tarihimizdeki en büyük “siyasi fanatizm” ve “sosyal bölücülük” olarak kayda geçmiştir.

Özgür Özel’in toplumsal hayatı bölmeye uğraşmak dışında bir muhalefet yeteneği olmadığı net şekilde görülmüştür. CHP’yi, bırakın sanal iktidar hayallerini, muhalefet yapma yeteneğinden bile yoksun bir hale düşürmüştür. Bütün siyasi söylemi siyasi fanatizm, tehdit, milli firmaları hedef almak, vatandaşlarımızı “fişlemek” ve sosyal bölücülükten ibarettir.

Özgür Özel’in Türkiye’nin kazanımlarına zarar vermek için yürüttüğü faaliyet sadece kendisine zarar verecektir. Vatandaşlarımız bu sahte siyaseti ve saldırgan siyasetçileri boykot edecektir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hukuk devletinde hiç kimse, markaları, şirketleri veya tüketicileri ideolojik çizgisine göre hizaya sokamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası başlatılan boykot çağrılarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tunç, “Cumhuriyet Halk Partisinin bazı markaları hedef alan sistemli boykot çağrısı, ekonomik düzene yönelik organize bir karalama kampanyasıdır. Hukuk devletinde hiç kimse, markaları, şirketleri veya tüketicileri ideolojik çizgisine göre hizaya sokamaz. Kimse, kendi siyasi çıkarı uğruna, binlerce insanın emeğini tehdit edemez. Yerli sermayeyi hedef alan ve ticaret hayatını sabote etmeye yönelik bu sorumsuz linç girişimi, açıkça hukuka aykırıdır.” ifadelerine yer verdi.Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığını anımsatan Tunç, şu değerlendirmeyi yaptı:”Bir işletmenin itibarını zedeleyici, faaliyetini sekteye uğratıcı kasıtlı beyanların, iş ve çalışma hürriyetini tehdit eden her girişimin hukuki ve cezai sorumluluğu vardır. Bağımsız ve tarafsız yargı; esnafımızın, emekçimizin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Şahsi menfaatlerinin esiri olan ana muhalefet partisinin genel başkanı, yaşadığı akıl tutulmasından bir an önce dönmeli, milletimizi birbirine düşürecek ve kaos oluşturacak sorumsuz ve şuursuz çağrılarından vazgeçmelidir. Böylesine seviyesiz ve akıl dışı çağrılara milletimiz kesinlikle itibar etmeyecek, ülkemizi kutuplaştırmaya çalışanlara, ekonomimize zarar vermeyi amaçlayanlara, sokakları karıştırmak isteyenlere sağduyusuyla, birlik ve beraberliğiyle en güzel cevabı verecektir.”

TOBB Başkanı: Şirketlerimiz siyasi tartışmaların dışında tutulmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomik boykot çağrılarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Üreten, istihdam sağlayan, yatırım yapan şirketlerimizin hedef haline getirilmesi ve boykot çağrıları yanlıştır. Şirketlerimiz siyasi tartışmaların dışında tutulmalıdır.”

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, “boykot” çağrılarına ilişkin, “Süreci bu boyuta çekmek, ülke ekonomisini hedef almak bir duruş değil aksine akıl tutulmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası başlatılan boykot çağrılarına ilişkin yazılı açıklama yapan Aydın, hukuki bir süreç yaşandığını, savcıların delillerini ortaya koyduğunu, hakimlerin mahkeme sürecini başlattığını belirtti.

Sürecin hukuk çerçevesinde nihayete ereceğine dikkati çeken Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Hukuki süreci de hukukçularınız ile yürütürsünüz. İnsanları sokaklara döküp karşı karşıya getirerek, ülkemizin ve milletimizin refahı için gece gündüz çabalayan üreticilerimizi hedef alarak süreci yürütemezsiniz. Süreci bu boyuta çekmek, ülke ekonomisini hedef almak bir duruş değil aksine akıl tutulmasıdır. Bu tarz bir çağrı, talep ancak ülkemiz üzerinde emperyalist düşüncesi olan zihniyetlere ait olabilir. Dün bu tarz çağrıların kimler tarafından yapıldığını biliyoruz. Bugün hala ülkemize bu tarz boykotları uygulayanların kimler olduğunu biliyoruz.”

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

İstanbul’da suç örgütü operasyonu: 2’si avukat, 13 şüpheli gözaltında

Ankara’da suç örgütlerine operasyon: 8 kişi tutuklandı

Yazar Habermeydan Editör
13 Eylül 2026
0

Ankara’da suç örgütlerine operasyon... Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir pazar yerinde yaşanan silahlı kavganın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbet Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayda silah...

Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigarayı bırakmak isteyen hastalara ilaç desteği

Tütün ürünlerinde yeni dönem: 2040’tan itibaren satış yasağı gündemde

Yazar Habermeydan Editör
13 Eylül 2026
0

Tütün ürünlerinde yeni dönem... Sağlık Bakanlığı, sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımını azaltmaya yönelik kapsamlı bir yasal düzenleme hazırlıyor. Taslakta satış noktaları, ürün ambalajları, kafe ve restoranların açık...

Meteoroloji’den yeni uyarı: İstanbul’da sağanak yağış geçişlerine dikkat!

Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Kuvvetli yağış için tarih verildi

Yazar Habermeydan Editör
13 Eylül 2026
0

Kuvvetli yağış için tarih verildi. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yarından itibaren düşüşe geçecek. Sıcaklıkların 5 ila 7 derece azalması beklenirken, birçok bölgede yağışlı hava...

LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki: “Asıl güvenlik sorunu ayrımcılık”

LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki: “Asıl güvenlik sorunu ayrımcılık”

Yazar Habermeydan Editör
13 Eylül 2026
0

LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki... Siyasetçiler, hukukçular, gazeteciler ve hak savunucuları, LGBTİ+ dernekleri, aktivistler ve mekanlara yönelik operasyonlara sosyal medya paylaşımlarıyla tepki gösterdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Ailem Güvende”...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

İstanbul’da suç örgütü operasyonu: 2’si avukat, 13 şüpheli gözaltında
Gündem

Ankara’da suç örgütlerine operasyon: 8 kişi tutuklandı

13 Eylül 2026
Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigarayı bırakmak isteyen hastalara ilaç desteği
Gündem

Tütün ürünlerinde yeni dönem: 2040’tan itibaren satış yasağı gündemde

13 Eylül 2026
Meteoroloji’den yeni uyarı: İstanbul’da sağanak yağış geçişlerine dikkat!
Gündem

Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Kuvvetli yağış için tarih verildi

13 Eylül 2026
LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki: “Asıl güvenlik sorunu ayrımcılık”
Gündem

LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki: “Asıl güvenlik sorunu ayrımcılık”

13 Eylül 2026
Konyaspor, Trabzonspor’a 1 attı 3 aldı!
Spor

Konyaspor, Trabzonspor’a 1 attı 3 aldı!

12 Eylül 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

19 Temmuz 2024
SMS Grup Efeler Ligi, Play-off 1-4 etabının maç tarihleri belli oldu!

SMS Grup Efeler Ligi, Play-off 1-4 etabının maç tarihleri belli oldu!

20 Mart 2025
MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

22 Haziran 2024

Ankara’da suç örgütlerine operasyon: 8 kişi tutuklandı

Tütün ürünlerinde yeni dönem: 2040’tan itibaren satış yasağı gündemde

Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Kuvvetli yağış için tarih verildi

LGBTİ+’lara yönelik operasyonlara tepki: “Asıl güvenlik sorunu ayrımcılık”

Konyaspor, Trabzonspor’a 1 attı 3 aldı!

Antalyaspor, Ümraniyespor’u geriden gelerek devirdi!

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.