İzmir’de karakola silahlı saldırı…
İzmir’in Balçova ilçesinde Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda iki polis memuru hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere iki polis de yaralandı. Yaralılardan birinin durumu kritik. Saldırganın 16 yaşındaki E.B. olduğu ve yaralı olarak yakalandığı bildirildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, saldırganın babasının 10 yıl önce aldığı tüfeği kullandığını açıkladı.
Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise soruşturma kapsamında iki başsavcı vekili ve altı savcının görevlendirildiğini açıkladı.
Vali Elban, saldırının yoğun bir sokakta gerçekleştiğini belirterek, çatışmada bir vatandaşın da hafif şekilde yaralandığını ifade etti. Saldırganın daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmadığı da aktarıldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülüyor.