• Anasayfa
  • Hakkımızda
    • Yayın İlkeleri
  • Künye
  • Gizlilik
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık
  • İletişim
3 Şubat 2023, Cuma
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

İBB bütçesi kabul edildi… İmamoğlu ile Göksu arasında gerilim

İBB Meclisi’nin 115 milyar 250 milyonluk 2023 bütçesi yaklaşık 10 saatlik oturumun ardından oy çokluğu ile onaylandı. Oturumda 6’lı Masa ve “meşruiyet” tartışması yaşandı.

Yazar Habermeydan Editör
29 Kasım 2022
Kategori Gündem
A A
0
ibb butcesi habermeydan
PaylaşTweetle

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2023 bütçesini sunmasının üzerine Saraçhane’deki başkanlık binasında gerçekleşen meclis oturumu, siyasi parti grupları adına yapılan konuşmalarla sürdürüldü.

Oturumun bu bölümünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetti. 16.00 sıralarında başlayan oturum 02.00 sıralarında son buldu.

BENZER HABERLER

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

2 Şubat 2023
Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

2 Şubat 2023

115 milyar 250 milyon TL’lik bütçe, 10 saatlik oturumun sonunda oy çokluğu ile onayllandı. 213 kabul, 35 ret oyu kullanıldı.

 

 “DENK BÜTÇE DEĞİL”

Bütçeye dair ilk konuşmayı MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptı. Yılmaz “İstanbullunun sırtına 20 milyar TL bütçe açığı hedefliyor. Bu, bütçe denk bir bütçe değil. İBB bütçesi borç bataklığına sürükleniyor. İBB Başkanı 3.5 yılda vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştirdiğini söylüyor ama bu oran yüzde 11. Burası siyasi nutuk atılacak yer değil. İBB Başkanı konuşmasında 6’lı Masa’dan, güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsetti. İBB Başkanı sadece 6’lı Masa’nın, Millet İttifakı’nın belediye başkanı mı? Bu konuşmayı yakıştıramadım. 6’lı Masa’nın 7’inci ayağı siz yok deseniz de duruyor. O ayağı ters yüz etmeye muktediriz” dedi.

“KİRALIK EV BULMAK SÜPER GÜÇ”

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin altını çizerek “AK Partililere göre süper güç olduk, dünya bizi kıskanıyor. Süper güç olamadık ama bakın ben size AK Parti sayesinde bu ülkede ‘süper güç’ olanları sayayım. Ekmek bulabilmek süper güç, karnını doyurabilmek süper güç, kiralık ev bulmak süper güç, zamlara dayanabilmek süper güç, faturaları ödeyebilmek süper güç, arabayla gezmek, depoyu fullemek süper güç, aydınlanmak, ısınabilmek süper güç” dedi.

“SİZİN MEŞRUİYETİNİZ YOK”

Özkan’ın “İstanbul seçimlerini iptal ettiniz, siz illegalsiniz. Burada meşruiyetiniz yok. Seçimi iptal edenler 700 sandık görevlisi ile ilgili iddianızı ispat edebildiniz mi?” sözleri AKP grubunun tepkisine sebep oldu.

Özkan “Ben öyle düşünüyorum, aksini düşünüyorsanız söylersiniz” dedi.

“RABİA HEYKELLERİNİ KALDIRANLARIN KAFASI KARIŞIK”

Oturumun ilk bölümünde gerçekleşen cami tartışmasına değinen Özkan şu ifadeleri kullandı:

*Sanki sadece Ak Parti cami yapabilir gibi algı yaratılmaya çalışıldı. Bu kabul edilebilir değil. Sancaktepe, Sultangazi, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kartal’da bu dönemde İBB camiler inşa etti.

*Dinin siyasete alet edilmesi hassas bir konu. Camiler de bizim, cemevleri de bizim. Herkese eşit hizmet götürmek zorundayız. Tartışma sırasında AKP’li bir üye bize sataştı.

*‘Kafaları karışık’ dedi. ‘Sisi’ye mi oy vereceksiniz, Binali Yıldırım’a mı’ deyip sonra Sisi ile el sıkışıp Rabia heykellerini kaldıranların kafası karışık.

*Emevi Camiinde namaz kılacağız deyip Türkiye’yi küçük Suriye’ye çevirenlerin kafası karışık. HDP eşittir PKK deyip aynı partinin grup odasında pişkin pişkin poz verenlerin kafası karışıktır.

“KİM MEŞRU?” TARTIŞMASI YAŞANDI

Daha sonra AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu kürsüye geçti.

Göksu Özkan’ın “meşru değilsiniz” sözlerine karşılık vererek “Gayrı meşru kimdir biliyor musunuz? Emanet milletvekiliyle grup kuran, başka partinin rozeti ile seçilip eli barut kokanların desteği ile burada oturanlardır. Biz bu ülkede alnının teriyle ve aziz milletin oyu ile seçilmiş meşru üyeleriyiz” dedi.

“6’LI MASAYA KONUŞMAYA GELMİŞ”

İmamoğlu’na da şöyle konuştu:

*Geçtiğimiz günlerde yaptığım konuşmada bir isim takmıştım. Avatar başkan. Sayın başkan sanal dünyada dolaşmayı sevdiği için öyle bir sunum yaptı ki sanki biz İstanbul’da yaşamıyoruz.

*Sayın başkan burada meclise, İstanbullulara değil 6’lı Masa’ya konuşmaya gelmiş. Burada konuşma yaparken ‘ben buradayım ha bana bakın’ demek için konuşmaya gelmiş.

*İl başkanı ile arası limoni. Ona mesaj vermek için gelmiş. Sayın başkan buraya bir kaçış konuşması yapmak için gelmiş. Sayın başkan kaçma, 2024’te biz seni göndereceğiz.

*Arkadaşlar 2023 hayali kuruyorlar. 2023’te akıbetiniz İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinin akıbeti gibi olacak. İTO seçimlerinde İBB’nin bütün imkanlarını seferber ettiniz.

*CHP’nin bütün seçim otobüslerini spor salonun önüne getirdiniz zafer kazanacaklar ya. Ne oldu? Cumhur İttifakı yüzde 72, 6’lı Masa yüzde 28.

“KANAL İSTANBUL’U YAPACAĞIZ, YAPACAĞIZ, YAPACAĞIZ”

İmamoğlu’nun sunumu sırasında, “Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız, yapın da görelim” slaytının uzun uzun ekrana yansıtıldığını söyleyen Göksu “Sayın başkan, senin gibi düşünenler 15 Temmuz Köprüsü’nü de yaptırmayacağız dediler, millet yaptı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya’yı, Marmaray’ı yaptırmayacağız dediler, yaptık. Kanal İstanbul’u da yapacağız, yapacağız, yapacağız. Allah’ın izniyle. Yaptığımızı göreceksiniz ve bakar kalacaksınız” diye konuştu.

Göksu CHP sıralarına doğru da “İBB Başkanı konuşurken niye alkışladınız anlamadım genel başkanınıza meydan okudu. Fark etmediniz mi?” dedi.

Göksu “2019’da İstanbul halkının iradesiyle yönetim değişti, kimse söz edemez. Yeni yönetim ilk göreve geldiği 3-5 ayda bir sürü eser açabilirdi ellerinde vardı. Bekletti çünkü ‘ben yaptım’ diyecek. Hemen açarsa ‘AK Parti yaptı’ diyecekler. İstanbul’a bu organize kötülüğü niye yaptın? Niye zamanında açmadın. Burada yaptığı eylemleriyle ilgili İstanbul halkına söyleyecek bir şeyi olmadığı için galaksi aleminde bir konuşma yapıp en sonunda da 6’lı Masaya selam çakarak konuşmasını bitirdi. Hayırlı olsun” dedi.

“BECERİKSİZLİĞİN RESMİNİ YAPABİLİR MİSİN?”

Ulaşımdan depreme, kentsel dönüşümden, metro yatırımlarına kadar İBB’nin bütün çalışmalarını eleştiren Göksu “Ressam Abidin Dino’ya beceriksizliğin resmini yapabilir misin diye sorsanız der ki; ‘yapamam ama yapanın adını verebilirim. Muhtemelen kendisi Millet İttifakının en çalışkan neferidir.’ Siz de muhtemelen Abidin Dino’nun evine zabıta gönderirsiniz” dedi. Göksu, 2023 bütçesinde 1.8 milyar TL gizlenmiş reklam kalemi bulunduğunu savunarak “Bu parayla 365 otobüs alınır. İstanbullular, size her gün bir otobüs değil ama bir otobüs kadar reklam bütçesi ayırmışlar” dedi.

“ENGELLENİYORUZ YALANI ÇOK BAYATLADI”

“Bugüne kadar sizi kim engelledi?” diye soran Göksu “Merkezi bütçeden bir kuruşunuz kesildi mi? Bu meclise İstanbul için bir tane proje getirdiniz de Cumhur İttifakı bir tanesine hayır dedi mi? Esas vahimi arkadaşlar proje deyince borçlanma ve zam anlıyorlar. 51 borçlanma dosyası gelmiş 50’sine evet demişiz. İnsan kanal kanal dolaşıp engelleniyoruz demeye utanır. Engelleniyoruz yalanında vazgeçin, çok bayatladı” dedi. Göksu konuşmasını “2023’te Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden devlet başkanı seçip Türkiye yüzyılını başlatacağız, 2024’te de sayın başkanı yolcu edeceğiz” diyerek bitirdi.

İMAMOĞLU: ALLAH 20 TANE DAHA TEVFİK GÖKSU NASİP ETSİN

İmamoğlu, Göksu’nun kendisi hakkındaki karalamalarını muhatap almadığını ve cevap vermeyeceğini belirterek şöyle konuştu:

*Allah bu görevim süresince 20 tane daha Tevfik Göksu nasip etsin. Mümkünse her gün konuşsun, kanal kanal gezsin… Bir şey  yapmasa bile bu dil ile bize fayda sağlıyor.

*Kendisine teşekkür ediyorum. Topluma sadece nezaket konusunda sıkıntılı örnekler sergiliyor. Burada  içeriden duyduğum sesler içinde hakaretler oldu.

*Gözümün içine bakarak hakaret etmeyi marifet sanıyorlar. Onlar adına üzülüyorum. Ahlak buralarda belli olur. Tedavi olurlar, Allah onları ıslah etsin diye dua ediyorum.

*Onları Allah’a havale ediyorum. Duamın tutacağına inanıyorum, Yaradan’a sığınıyorum.

“BİZİ ENGELLEYEMEZSİNİZ”

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da eleştirilere yönelik “Bizi engelliyorsunuz demiyoruz. Engellemeye çalışıyorsunuz diyoruz. Bizi engelleyemezsiniz. Topal ördek falan… Topal ördek gidene söylenir, gelene değil. Siz bizi engelleyemezsiniz. Sadece yüzünüzü gösterirsiniz, vatandaş her şeyi görüyor” dedi.

“BİZ KÖTÜ SÖZLER SÖYLEMEYİZ, SÖYLETMEYİZ”

Subaşı, konuşması esnasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı arasında gerilim yaşandığı iddiasına da değindi.

Subaşı şöyle dedi:

*Ne il başkanımız kötü kelime kullanan bir insandır ne de Ekrem başkanımız kötü cümleleri kendisine söyletecek bir insandır. Biz böyle kötü sözler söylemeyiz, söyletmeyiz.

*Siz hayal kuruyorsunuz. İkide bir ‘yok 6’lı Masa’da bu var, yok il başkanı ile şu var’. Siz karşınızda birbiri ile didişen bir topluluk var sanıyorsunuz.

*Biz öyle değiliz, hesabınızı buna göre yapmayın. Biz çelik gibi birbirimize kenetlenmişiz. Abdurrahman Dilipak yazıyor, ‘her türlü yolsuzluk, uyuşturucu var, biz böyle miydik?

*Bunlar için mi mücadele ettik’ diyor. AK Parti’nin kurucularından kimse kalmadı. Bu konularda çırpınmanın alemi yok. Millete teslim olun, milletten özür dileyin.

*Muhafazakar bir yazar ‘şatafatlı camiler yapmayı inanç sandık, o camilerin içi dolmuyor’ diyor. Ateizm, deizm yayılıyor Deizmin en çok yayıldığı yer imam hatip liseleri.

*Akşam yatağa yatınca niye böyle oluyor diye merak etmiyor musunuz? Merak etmeyin. Bu kafa yüzünden 31 Mart ve 23 Haziran’da kaybettiniz.

*Buna devam edin 2023’te de kaybedeceksiniz. 2024’te de var olup olmayacağınızı, burada olup olmayacağınızı bilmiyorum. AK Parti’nin siyasi yaşamının devam edip etmeyeceğini bilmiyorum.

Konuşmaların ve bütçe oylamasının ardından İBB Başkanı İmamoğlu, teşekkür konuşması yaparak “Bütçenin İstanbul’a bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

Yazar Habermeydan Editör
2 Şubat 2023
0

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarına” dair açıklama yaptı. “ULUSLARARASI BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ” ABD’nin...

Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

Yazar Habermeydan Editör
2 Şubat 2023
0

Televizyon programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek için İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları (THY) iç hat CIP Lounge geldi. Bilet işlemlerini yaptıran Uca’nın kimlik kontrolü esnasında hakkında arama...

İstanbul’daki Pierre Loti Fransız Lisesi geçici olarak kapatıldı

İstanbul’daki Pierre Loti Fransız Lisesi geçici olarak kapatıldı

Yazar Habermeydan Editör
2 Şubat 2023
0

Fransa, Almanya, İngiltere ve Hollanda’nın İstanbul başkonsolosluklarını güvenlik nedeniyle kapatmasının üzerine Pierre Loti Fransız Lisesi'nin Beyoğlu yerleşkesi güvenlik gerekçesiyle geçici olarak eğitime ara verdi. Pierre Loti Fransız Lisesi'nin okul velilerine...

AYM Başkanlığı’na tekrardan Zühtü Arslan seçildi

AYM Başkanlığı’na tekrardan Zühtü Arslan seçildi

Yazar Habermeydan Editör
2 Şubat 2023
0

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 13 Şubat’ta dolması sebebiyle bugün başkanlık seçimi yaptı. Eski AYM Başkanı Zühtü Arslan, 8 oyla tekrardan başkan seçildi. SARAY'IN İRFAN...

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER AKIŞI

Ünlü YouTuber MrBeast Görme Sorunu Yaşayan 1.000 Kişiyi Tedavi Ettirdi
Magazin

Ünlü YouTuber MrBeast Görme Sorunu Yaşayan 1.000 Kişiyi Tedavi Ettirdi

3 Şubat 2023
Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama
Gündem

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

2 Şubat 2023
Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı
Gündem

Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

2 Şubat 2023
Rekabet Kurumu Google’a soruşturma başlattı
Ekonomi

Rekabet Kurumu Google’a soruşturma başlattı

2 Şubat 2023
PlayStation Plus koleksiyonu kapanıyor
Teknoloji

PlayStation Plus koleksiyonu kapanıyor

2 Şubat 2023
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

The Elder Scrolls V: Skyrim İtem Kodları (2022)

The Elder Scrolls V: Skyrim İtem Kodları (2022)

18 Haziran 2022
xanax

Xanax kullananlar yorumları neler? Xanax ne işe yarıyor?

22 Aralık 2021
eFootball PES 2022 En Güçlü 5 Takımı ve Takım Taktik Dizilişleri

eFootball PES 2022 En Güçlü 5 Takımı ve Takım Taktik Dizilişleri

15 Mayıs 2022

Ünlü YouTuber MrBeast Görme Sorunu Yaşayan 1.000 Kişiyi Tedavi Ettirdi

Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

Metin Uca ve Barbaros Şansal İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı

Rekabet Kurumu Google’a soruşturma başlattı

PlayStation Plus koleksiyonu kapanıyor

İstanbul’daki akaryakıt istasyonlarının bazılarında tuvalet ücretli oldu

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik
  • Hukuka Aykırılık
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.