Gülistan Doku dosyasında tutuklu sayısı arttı.
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 8’e yükseldi.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden, Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile eski polis olan üvey babası Engin Yücer tutuklandı. Uğurcan A. ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında daha önce 6 kişinin tutuklandığı dosyada, son gelişmeyle birlikte tutuklu sayısı 8’e çıktı.
Öte yandan, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile eski koruma Şükrü E’nin savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Dosyada dikkat çeken bir diğer gelişme ise, Doku’nun Tunceli Devlet Hastanesi’ne giriş yaptığına dair kayıtların sistemde bulunmaması oldu. Hazırlanan raporda, bu durumun teknik arızadan ziyade “seçici silme” ihtimalini güçlendirdiği değerlendirmesine yer verildi. Bu kapsamda dönemin başhekimi Çağdaş Özdemir hakkında da işlem başlatıldı.
Ayrıca, “delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in Erzurum’a götürülerek sorgusuna başlandığı bildirildi. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.














