Bilirkişi ön raporu açıklandı: Antalya’daki teleferik kazası neden yaşandı?

Önceki gün Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının nedenine ilişkin bilirkişi ön raporu tamamlandı.

teleferik habermeydan

Antalya’daki teleferik kazası neden yaşandı?

Antalya’da önceki gün yaşanan teleferik kazasının nedenine ilişkin bilirkişi ön raporu tamamlandı. Rapora göre, teleferik direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olduğu ve korozyona uğradığı belirlendi. Ayrıca, makara sisteminin hasarlı olması kazanın yaşanmasına neden oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teleferik işletmecisinin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığının da tespit edildiğini söyledi ve kazaya ilişkin 13 gözaltı kararı verildiğini bildirdi. Kazada 1 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan kazada önce direk devrildi, ardından kabinin tabanı koptu. Kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten düştü. Olayın ardından çok sayıda ekip kurtarma çalışmalarına başladı ve operasyon tam 23 saat sürdü. Kurtarma çalışmalarının sonunda mahsur kalanların tamamı kurtarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferik tesisi 2017 yılında hizmete girmişti.

Kazada ihmal olup olmadığı ve kontrolün ne sıklıkla yapıldığı merak konusu oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik hattında yıllık ağır bakımların yapıldığını, aylık ve haftalık bakımların ise düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve bilirkişi raporundaki ifadeleri paylaştı. Ön rapora göre, teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı elemanlarının yetersizliği ve korozyona uğramış olması nedeniyle direk bağlantı noktasından kırıldığı belirtildi. Ayrıca, bilirkişi raporunda teleferik işletmesinin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı da vurgulandı.

Exit mobile version