31 ilde dolandırıcılık şebekelerine operasyon…
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son bir ay içinde 31 ilde nitelikli dolandırıcılık şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.
Adana, İstanbul, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, İzmir, Ankara ve Bursa’nın da aralarında bulunduğu illerde yapılan operasyonlarda 225 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 188 şüpheli gözaltına alındı.
Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi, banka çalışanı, avukat ya da uzlaştırmacı gibi tanıtarak; telefon çekilişi, iş vaadi, sahte internet siteleri üzerinden elektronik eşya ve arsa satışı, fahiş fiyat ve şantaj gibi yöntemlerle dolandırıcılık yaptıklarının belirlendiğini aktardı.
Gözaltına alınan zanlılardan 102’si tutuklanırken, 55 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise sürüyor.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:
“Valilerimizi, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığımızı ve görev alan tüm emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte vatandaşlarımızı hedef alan dolandırıcılık şebekelerine karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”