Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve YTB’den Yeni İş Birliği Adımı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta düzenlenen törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında sosyal hizmetlere erişimin artırılmasına yönelik iş birliği protokolünün imzalandığını açıkladı.
Bakan Göktaş, protokolle birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlar, soydaşlar ve akraba topluluklarına yönelik çalışmaların daha güçlü ve kalıcı bir iş birliği çerçevesinde yürütüleceğini belirtti. Türkiye’nin sosyal devlet anlayışını sınırların ötesine taşıdığını vurgulayan Göktaş, vatandaşların ihtiyaçlarına her koşulda destek olmayı sürdürdüklerini ifade etti.
YTB’nin yurt dışındaki Türk toplumuna yönelik eğitim, gençlik, sivil toplum ve kültürel faaliyetler alanında önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Göktaş, Bakanlığın sosyal hizmet alanındaki deneyimiyle YTB’nin saha tecrübesinin bir araya getirileceğini söyledi.
Protokol kapsamında aile kurumunun güçlendirilmesi, kuşaklar arası bağların korunması, koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması, kadınların sosyal hayata katılımının desteklenmesi ve çocukların güvenli bir ortamda yetişmelerine yönelik çalışmaların artırılması hedefleniyor.
Bakan Göktaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların dil, mevzuat ve kurumsal süreçlerden kaynaklanan çeşitli zorluklarla karşılaşabildiğine dikkat çekerek, yeni iş birliğiyle sosyal hizmetlere erişimin kolaylaştırılacağını belirtti.
İmzalanan protokol doğrultusunda kadınların hak ve hizmetlere erişiminin güçlendirilmesi, yaşlı ve engelli bireylere yönelik destek çalışmalarının artırılması, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık faaliyetlerinin yürütülmesi ve psikososyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması planlanıyor.
Ayrıca yurt dışında görev yapan aile ve sosyal hizmet uzmanları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması, ortak çalışma gruplarının oluşturulması ve iki kurum arasında koordinasyonun güçlendirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.
Bakan Göktaş, hayata geçirilen iş birliğinin yurt dışındaki vatandaşlarla devlet arasındaki hizmet bağını daha da güçlendireceğini belirterek, aileyi koruma, çocukları destekleme, kadınların güçlendirilmesi ile yaşlı ve engelli bireylerin yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağını ifade etti.














