Kırtasiye Alışverişinde Denetim Alarmı: 5 Günde 479 Bin Ürün İncelendi.
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala velilerin kırtasiye alışverişi hız kazanırken, Ticaret Bakanlığı da öğrencilerin güvenli ürünlere ulaşabilmesi için saha denetimlerini artırdı.
Bakanlığın 81 ili kapsayan kontrollerinde kırtasiye işletmelerinin yanı sıra satışa sunulan ürünler de mercek altına alındı. 10-14 Ağustos 2026 tarihleri arasındaki 5 günlük çalışmada 3 bin 612 işletme denetlendi.
Ekiplerin gerçekleştirdiği raf ve kasa kontrollerinde toplam 479 bin 847 ürün incelendi. Denetimlerin yalnızca cezai uygulamalarla sınırlı kalmadığı, işletmelerin mevzuata uyumu ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla rehberlik faaliyetlerinin de yürütüldüğü belirtildi.
Bu kapsamda 2 bin 954 kırtasiye işletmesine gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapıldı.
367 işletmeye idari yaptırım
Denetimlerde mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen işletmeler için de işlem yapıldı. Bakanlığın verilerine göre 5 günlük süreçte 367 işletmeye idari yaptırım uygulandı.
Ticaret Bakanlığı, çalışmaların temel amacının öğrenciler ve veliler başta olmak üzere tüketicilerin güvenli ürünlere erişimini sağlamak, piyasa düzenini korumak ve haksız uygulamalarla mücadele etmek olduğunu bildirdi.
Kırtasiye denetimleri devam edecek
Bakanlık, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde başlatılan kontrollerin sona ermeyeceğini açıkladı. 81 ilde kırtasiye sektörüne yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.
Özellikle okul alışverişlerinin yoğunlaştığı dönemde yapılan kontrollerle hem ürün güvenliğinin hem de tüketicilerin ekonomik haklarının korunmasının hedeflendiği belirtildi.














