Emlak vergisi ödemeleri için son 7 gün…
Türkiye’de ev, arsa, dükkan ve tarla gibi taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisinin 2026 yılı birinci taksit ödemelerinde geri sayım başladı. Ödemeler için son tarihin 1 Haziran 2026 olduğu belirtiliyor.
Bayram tatili nedeniyle belediye veznelerinin kapalı olabileceği uyarısı yapılırken, vatandaşların gecikme faiziyle karşılaşmaması için ödemelerini son güne bırakmamaları gerektiği ifade ediliyor. Yoğunluk ve olası sistem gecikmelerine karşı işlemlerin internet üzerinden yapılması öneriliyor.
Vatandaşlar; belediyelerin online ödeme sistemleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık uygulamaları ve e-Devlet entegrasyonlu platformlar üzerinden ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.
Bazı vatandaşlar ise emlak vergisinden muaf tutuluyor. Emekliler, engelliler, gaziler, şehit yakınları ve hiçbir geliri olmayanlar belirli şartlar dahilinde vergiden muafiyet hakkına sahip.
Muafiyet için kişinin Türkiye sınırları içinde yalnızca bir konuta sahip olması ve bu konutun brüt alanının 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor.
Yetkililer, yoğunluk yaşanmaması ve gecikme faizi uygulanmaması için vatandaşların işlemlerini son güne bırakmadan tamamlamaları gerektiğini vurguluyor.














