Bugün TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde hayata geçirilen iki kritik altyapı, Gebze’deki yerleşkemizde aşı ve ilaç alanında çalışacak merkezlerin açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin en entegre tesislerinden biri olan bu merkezler, ülkemizin sağlık sektörüne önemli bir katkı sağlayacak. Bu tesislerle birlikte Türkiye, aşı ve ilaç üretiminde daha da güçlenerek kendi ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak.
“Ülkemizin en gelişmiş, en modern, en entegre kampüslerini Türkiye’ye kazandırmış olacağız. Burada farklı başlıklarda Türkiye’nin ihtiyacı olan önemli altyapıları biz Gebze’de kurmuş olduk.
Bunlardan birincisi medikal biyoteknoloji araştırma faaliyetleri, aşıların, ilaçların geliştirilmesi, pilot ölçekte üretilmesi, testlerin yapılabilmesi, çalışmaların yapılabilmesini sağlayacak Türkiye’nin en entegre tesislerinin açılışlarını gerçekleştireceğiz.
İlaçlar pandemi ile dünyanın gündemine geldi. Araştırmacılarımıza önemli bir altyapıyı sağlamış oluyoruz. Kanser çalışmaları yapılabilecek, deney hayvanları merkezi ile bunların testleri gerçekleştirilebilecek. Laboratuvarlarda test gerçekleştirilebilecek. Aşılar anlamında Türkiye’nin en entegre tesislerinden bir tanesini ülkemize kazandırıyoruz.
Dünyada tehditler giderek artmakta, KBRN dediğimiz kimyasal, biyolojik, nükleer tehditler dünyanın gündemine her geçen gün gelmeye devam ediyor. Bunlara yönelik Ar-Ge faaliyetlerinin yapılacağı, yeni ürünlerin hem geliştirileceği hem de bu cihazların ürünlerinin test edileceği bunlarla ilgili sertifikasyon faaliyetlerinin yapılacağı önemli bir altyapıyı ülkemize kazandırmış olduk.
Biz burada hem Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na hizmet vereceğiz, onların ihtiyaçlarını geliştireceğiz, test faaliyetlerini gerçekleştirmiş olacağız.
Türkiye Ar-Ge ve inovasyon anlamında büyük bir ivme yakaladı. Katma değerli kalkınmanın Ar-Ge ve inovasyondan geldiğinin farkındayız. Gerekli yatırımı yapabilmek için önemli altyapılara sahip olmanız lazım. Türkiye’nin en entegre tesisini biz kazandırmış olduk.”