Elon Musk, tarafını belli etti: Trump’ın rakibi DeSantis’e destek

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD'de 2024'te gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde adaylığını açıklarsa Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis'e destek vereceğini açıkladı.

musk in adayi habermeydan

Elon Musk, Twitter’da DeSantis’i destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda “Evet” cevabını verdi.

Twitter CEO’su aradığı ideal adayı Demokrat Parti’de bulamadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“2024 başkanlık seçimlerinde, merkezci ve makul davranan birini tercih edeceğim. Biden yönetiminden böyle birinin çıkacağını ummuştum ama şimdiye dek hayal kırıklığı yaşadım.”

Musk, hazirandaki açıklamasında da DeSantis’i destekleyebileceğini belirtmişti.

Milyarder, evvelki seçimlerde ABD Başkanı Joe Biden ve ülkenin eski lideri Barack Obama gibi Demokrat adaylara oy verdiğini de anımsattı.

Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınının üzerinden kapatılan Twitter hesabını da 20 Kasım’da açmıştı.

Ancak 76 yaşındaki Trump, Twitter yerine kendi sosyal medya platformu olan Truth Social’ı kullanmaya devam edeceğini belirtmişti.

Musk, paylaşımında bununla alakalı bir derdi olmadığını belirterek, şunları yazdı:

“Trump’ın tweet atmaması problem değil. Önemli olan, Twitter’ın herhangi bir kanunu ya da hizmet şartını ihlal etmemesine rağmen onun hesabını kapatarak yaptığı büyük bir hatayı düzeltmesi. Görevdeki bir ABD Başkanı’nın platformdan uzaklaştırılması, Amerikalıların yarısının Twitter’a duyduğu kamu güvenini sarstı.”

44 yaşındaki DeSantis, 8 Kasım’da düzenlenen ara seçimlerde yüzde 59 oyla tekrardan Florida Valisi olmuştu. Bu başarısıyla Cumhuriyetçi Parti’nin yükselen yıldızı olarak öne çıkmış ve Trump’ın kolaylıkla başkan adayı olamayacağını göstermişti.

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu’nun 19-20 Kasım’da düzenlediği senelik toplantıda adeta bir “rock yıldızı” gibi karşılanan DeSantis, “Florida, ülkemizin iki yıldır yaşadığı felaketten bir çıkış yolu olduğunu gösteriyor” şeklinde belirtmişti.

Trump ise DeSantis’in adaylığının parti içinde çatışmalara yol açacağını savunarak, “Aday olursa hata yapar” ifadesini kullanmıştı.

Exit mobile version