Almanya Genelkurmay başkanı kovuldu

Almanya'da Ukrayna'nın Rusları geri püskürtemeyeceğini söyleyen genelkurmay başkanı kovuldu.

almanya genelkurmay baskani habermeydan

1 senedir süren Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tüm kaosuyla devam ediyor. Cephe hattında iki ülkede ağır kararlar verirken batılı ülkelerin Ukrayna’ya yönelik desteği her geçen gün artarak devam ediyor.

Savaşın başında HİMARS yollayan batılı ülkeler Rus işgalcilerin ilerlemesini kırmış ve savaşı ülkenin doğusuna çekmeyi başarmıştı. Bu başarının üzerine desteklerin devamı da geldi. İngiltere, ABD, Almanya ülkeye son model Abrams ve Leopard tanklarını gönderdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise bu desteklerin yanı sıra savaş uçağı desteği de talep etti.

FİNLANDİYA’DAN SİNYAL

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tarafından gelen açıklamada bütün eleştirilere karşı Ukrayna’ya destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Bu destekler, savaş uçakları dahil birçok silah ve mühimmatı kapsıyor. Sanna Marin’in açıklamasının ayrıntıları şu şekilde:

‘Yeni F35 savaş uçaklarımız yolda. Eski Hornet model uçaklar hizmet dışı kaldığında gelecekteki kullanımlarını tartışabiliriz’

Marin, geçen hafta Kiev’e yaptığı bir ziyarette Finlandiya’nın Ukrayna’ya Hornet savaş uçakları göndermeyi görüşmesi gerektiğini söylediğinde ülkesinde büyük tepkiye yol açtı. Diğer taraftan Finlandiya’da şu anda F/A-18 Hornet avcı uçakları var. Finlandiya 2021 yılında ise ABD’den 64 adet F-35A çok rollü avcı uçağı siparişi verdi.

İSPANYA’DAN UKRAYNALILARA EĞİTİM

İspanya Savunma Bakanlığı bugün on Ukraynalı askere Leopard 2 A4 tankları için eğitim verdiğini açıkladı. İspanya’nın eğitim merkezinde an itibariyle 55 aktif asker ve yedek asker eğitildi. Bunlardan 33’ü tank mürettebatının üyesi olacak, geri kalanı teknisyen olarak orduda yer alacak.

ALMANYA GENELKURMAY BAŞKANI KOVULDU

Tüm bu gelişmeler yaşanırken AFP’nin geçtiği haber gündemde bomba etkisi yarattı. Söz konusu habere göre Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rus ordusunun Ukrayna’daki eylemleriyle ilgili tartışmalı yorumlarının ardından silahlı kuvvetlerden kovuldu.

Ordu kaynaklarından alınan bilgilere göre General Eberhard Zorn, Bundeswehr Genel Müfettişi olarak Tümgeneral Carsten Breuer tarafından değiştirilecek.

EMEKLİ OLACAK

63 yaşındaki Zorn, 2018’den beri görevde. Geçen senenin Eylül ayında Ukrayna ordusunun Rus kuvvetlerine karşı karşılaştırdı. Zorn, Ukrayna’nın kaybettiği bölgelerin bir kısmını geri kazanabileceğini fakat Rus ordusunu tamamen yenmesinin imkansız olduğunu söyledi. Alman basınına yansıyan haberlerde ise Zorn’un Perşembe günü emekliliğe ayrılacağı açıklandı.

Exit mobile version