Yapay zekâ firmaları hükümete rapor verecek

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, yapay zeka şirketlerinin güvenlik testi sonuçlarını hükümete bildirmelerini zorunlu kılacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

yapay zeka sirketleri habermeydan

Yapay zekâ firmaları hükümete rapor verecek.

Beyaz Saray Yapay Zeka Konseyi, Başkan Joe Biden’ın 3 ay önce imzaladığı kararname çerçevesinde yapay zekâ kaynaklı riskleri önleme amacını taşıyan değişiklikleri değerlendirmek üzere bir araya gelecek.

Beyaz Saray’ın yapay zekâ özel danışmanı Ben Buchanan, yaptığı açıklamada, hükümetin yapay zekâ sistemlerinin halka sunulmadan önce güvenli olup olmadığını belirlemenin önemine vurgu yaparak, Biden’ın şirketlerden bu kuralı yerine getirmelerini beklediğini ifade etti. Buchanan, yapay zekânın potansiyelini fark ettiklerini ve düzenleyici birimlerin bu teknolojiyi etkin bir şekilde yönetme çabası içinde olduklarını belirtti.

ABD’de, şu an için yalnızca yazılım şirketlerinin bazı güvenlik testlerine tabi tutulduğu, ancak genel bir zorunluluğun bulunmadığı bir durum söz konusu. ABD yönetimi, yapay zekâdan kaynaklanan riskleri önleme amacıyla geniş kapsamlı bir kararname çıkarmış, yapay zekâ güvenliği için yeni standartlar belirlemiştir. Bu çerçevede, kurumların güvenlik testleri için standartlar belirlemesi ve siber güvenlik riskleriyle başa çıkması gerekmektedir.

Kişilerin dolandırıcılıktan korunması amacıyla yapay zekâ tarafından üretilen içeriğin tespit edilmesi ve doğrulanması için yeni kurallar getirilmektedir. Bu çerçevede, yazılımlardaki güvenlik açıklarını tespit etmek ve düzeltmek için gelişmiş bir siber güvenlik programının oluşturulması da planlanmaktadır.

 

 

Exit mobile version