Xiaomi, Huawei Satışlarını Geride Bıraktı!

Samsung ve Apple'ın sıkıntılardan yararlanması beklenirken Huawei'nin sıkıntılarından en çok Xiaomi yararlandığı raporlandı.

xiaomi

Samsung ve Apple, sevkiyatların azalmasına rağmen 2020’de Avrupa’nın en büyük akıllı telefon üreticileri olmaya devam etti.  Üçüncü sırada yer alan Xiaomi, 2020’deki en büyük kazanan oldu.

Avrupa akıllı telefon pazarı, devam eden salgın nedeniyle 2020’de önemli ölçüde yavaşladı, ancak düşüşe rağmen kıtada bazı önemli performans sergileyenler vardı. Counterpoint tarafından yayınlanan bir rapora göre, Xiaomi ve Oppo beğenileri, Samsung’un yavaşlamasından ve Huawei’nin devam eden mücadelelerinden tam anlamıyla yararlandı.

2020, genel olarak sektör için iç karartıcı bir yıldı. Avrupa’daki sevkiyatlar, uzun süreli kilitlenmeler ve baskılanan ekonomik faaliyet nedeniyle 2020’de bir önceki yıla göre %14 azaldı. Pazarın başında, Samsung ve Apple yalpalamayı başardılar ancak ikisi de Huawei’nin durgunluğundan tam anlamıyla yararlanamadı. Firmalar bölgedeki kombine pazar payını %54’e çıkardı.

Küresel pazar sonuçlarını yansıtan Samsung, bir yıl öncesine göre %12 daha az cihaz göndermesine rağmen 2020’yi Avrupa’nın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak bitirdi. Counterpoint, bu yavaşlayan büyümeyi Galaxy S20 serisinin yetersiz satış performansına ve Apple’ın ilk 5G serisinin lansmanına borçluydu. Samsung yine de pazar payını yüzde puanı ile %32’ye çıkardı.

2020’nin son çeyreğini sevkiyatlarda Samsung’un zirvesine çıkaran Apple, tüm yıl boyunca ikinci sıraya yerleşti. iPhone 12 serisinin performansı sayesinde yıllık büyümesi sadece %1 azaldı. Capitalizing Huawei’nin sonbahar, Xiaomi şimdi bölgenin üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olduğunu ortaya koyuyor.

İspanya ve İtalya’daki güçlü satışlarla 2019 akıllı telefon sevkiyat kotasını neredeyse ikiye katladı. Performansı Huawei’nin dördüncü sıraya gerilediğini gördü. Huawei’nin sevkiyatları, 2019’da %19 olan pazar payını 2020‘de %12’ye düşürerek bir önceki yıla göre %43 düşüş gösterdi.

Exit mobile version