Windows Antivirüs Açma

Windows Antivirüs Açma

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde bilgisayar, tablet ve telefon gibi bilişim tabanlı teknolojilere sahip olan ürünlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini itiraf etmek gerekir. Bu durum; bazı problemleri de ortaya çıkarabilir. Bilhassa kötü amaçlı yazılımların bilgisayarımıza veya akıllı telefonumuza sızması söz konusu olabilir. Bu noktada, antivirüs programlarına ihtiyaç duyulur. Birçok kişinin aklında antivirüs programı ne işe yarar sorusu bulunuyor. Gelin, bu soruya cevap verelim!

Antivirüs; adından da tahmin edebileceğiniz üzere bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik ürünlerde kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesini, engellenmesini ve işlevsiz hale gelmesini sağlar. Bir başka deyişle, teknolojik cihazların güvenliğini olabilecek en iyi şekilde sağlar. Antivirüs kurulmadığı takdirde bilgisayar dış etkenlere açık hale gelir. Bilhassa internet bağlantıları aracılığıyla bilgisayarın kötü amaçlı yazılımlara açık olması söz konusudur. Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda antivirüs programı bulunuyor. Bu programlar arasında en etkili olanlardan birisi Windows Defender! Birçok kişi; Windows Defender nasıl açılır sorusuna cevap arıyor.

Windows Defender Açılmıyor

Windows; bilhassa Defender konusunda oldukça hassastır. Windows 8 ve 10 kullanan kullanıcıların antivirüs olarak Windows Defender’dan yana tercih yapmaları istenir. Fakat, bazı Windows kullanıcıları; Defender’ın yetersiz olduğuna inanırlar. Bu yüzden, farklı bir antivirüs programı kullanmak isterler. Windows; Defender kullanılmasını yaygınlaştırmak adına birtakım güncellemelerle bu programın kaldırılmasını engellemeye çalışır. Bunun yanı sıra, Windows Defender’dan memnun olanların sayısı da bir hayli fazladır. O kişiler de günün birinde Windows Defender açılmıyor sorunuyla karşı karşıya kalabilirler.

Bazı Windows kullanıcıları; tercihlerini farklı bir güvenlik duvarından yana yapsalar da Windows Defender’ın açık olması önemli bir husustur. Gelin, Windows 10 Defender nasıl açılır konusuna yakından bakalım!

Windows Defender Açma Regedit

Windows Defender açma işlemleri zannettiğinizden daha sorunlu olabilir. Bilhassa bir önceki başlıkta anlattığımız seçenek işinize yaramadığı takdirde şansınızı bu defa Windows Defender açma regedit işlemlerinde deneyebilirsiniz. Gelin, bu noktada yapmanız gerekenlere yakından bakalım!

Windows 10 Etkin Antivirüs Sağlayıcısı Yok

Windows kullanıcıları; günün birinde Windows 10 etkin antivirüs sağlayıcısı yok uyarısıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu uyarı; Windows Defender’ın çalışmadığını gösterir. Bu noktada, bilgisayar; kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız hale gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek adına arayışlara girer. Windows 10 etkin antivirüs sağlayıcısı yok uyarısı karşısında aşağıdaki adımlar atılmalıdır.

Windows Defender İndir Windows 11

Windows Defender; herhangi bir Windows 11 kullanıcısı için olmazsa olmazlar arasında bulunur. Birçok kişi; Windows 11 için Windows Defender indirmek ister. Söz konusu süreç için vakit kaybetmeden Google Play ziyaret edilebilir. Google Play’de Windows Defender indir araması gerçekleştirilebilir. Bu sayede, bilhassa akıllı telefona Windows Defender indirmek mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra, Windows Defender’ın çok kolay bir şekilde yüklenilip kurulduğundan bahsetmek gerekir.

Windows Defender indirmek isteyenlerin önünde birden çok seçenek vardır. Google’da araştırma yapıldığı takdirde birçok sitenin Windows Defender indirme linki verdiğine rastlanabilir. Ancak, söz konusu linklerin her birisi güvenilir olmayabilir. Bilgisayara indirilen dosyaların içerisinden virüs yani kötü amaçlı yazılım çıkabilir. Bir başka deyişle, antivirüs ararken kötü amaçlı yazılım ile karşılaşılabilir. Bu noktada, bu tür siteleri tercih etmemek gerektiğinden bahsedebiliriz.

Windows Defender indirmek isteyenlerin resmi ve güvenilir seçeneklere yönelmeleri gereklidir. Bu noktada, önemli bir bilgiden bahsetmek gerekir. Windows 11 işletim sistemini tercih ettiğiniz takdirde Windows Defender başta olmak üzere birçok özelliğin yerleşik olarak size sunulduğunu fark edeceksiniz. Bir başka deyişle, özel olarak Windows Defender indirmenize gerek kalmaz. Ayrıca, Windows Defender; sürekli olarak güncelleştirilir. Siz de Windows 11 kullanıcısı iseniz söz konusu güncelleştirmelere izin verdiğiniz takdirde diğer yerleşik özelliklerle beraber Windows Defender’ın da güncelleştirildiğini fark edeceksiniz. Sonuç olarak, isteğinize bağlı olarak Windows Defender’ı aktifleştirmek veya devre dışı bırakmak dışında yapmanız gereken herhangi bir aktivite bulunmuyor.

Windows Defender 11 Kapatma

Windows Defender; sahip olduğu özelliklerle fark yaratır. Hem virüsten hem de kötü amaçlı yazılımdan korumak adına tercih edilebilecek türden bir yeni nesil seçenektir. Son derece önemli avantajları vardır. Her şeyden önce, izleme önleme gibi harika bir özelliği mevcuttur. Bunun yanı sıra, biyometrik oturum açma gibi farklı bir özelliği daha vardır. Ayrıca, hem yükleme hem de güncelleştirme süreci ücretsizdir. Bir başka deyişle, kişiye herhangi bir ek maliyet çıkarmaz.

Windows Defender; her ne kadar sahip olduğu avantajlarıyla kötü amaçlı yazılımlardan korunma konusunda fark yaratsa da bazı durumlarda yetersiz bulunabilir. Bu noktada, Windows Defender 11 kapatma gereksinimi hissedilebilir. Söz konusu işlemleri yapabilmek adına aşağıdaki süreç takip edilmelidir.

Windows Güvenliği Açılmıyor

Windows işletim sistemi kullanıcıları; günün birinde Windows güvenliği açılmıyor sorunu ile karşı karşıya kalabilirler. Bu noktada, paniğe kapılmamak gerekir. Aşağıdaki yöntemler sayesinde bu soruna çözüm bulunabilir.

Windows 11 Defender Açılmıyor

Günün birinde siz de Windows 11 Defender açılmıyor sorusu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum; bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlar karşısında çaresiz bırakır. Bir başka deyişle, bilgisayarınızın virüsten deliye döndüğünü görebilirsiniz. Bu noktada, vakit kaybetmeden çözüm arayışına başlamalısınız.

Windows Defender Bağlantısını Açmak İçin Yeni Bir Uygulamaya İhtiyacınız Var

Windows Defender ile ilgili sorunlar bununla sınırlı değil! Günün birinde Windows Defender bağlantısını açmak için yeni bir uygulamaya ihtiyacınız var uyarısı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu noktada, güvenlik merkezi ayarlarının fabrika ayarlarına geri döndürülmesi gereklidir. Bunun için Powershell konsolu Yönetici yetkisinde çalıştırılmalı ve gerekli işlemler yapılmalıdır.

Habermeydan.com / Teknoloji Haberleri

Exit mobile version