Windows 7 Format Atma

Windows 7 Format Atma

Windows 7 Format Atma

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde bilgisayar fiyatlarının arttığından bahsedebiliriz. Bu durum; insanları bilgisayarlarına daha fazla özen göstermeye itiyor. Uzun süreden bu yana kullanılan bilgisayarlar bir süre sonra birtakım sıkıntılar ile karşılaşabilir. Daha yavaş çalışan ve sürekli donan bir bilgisayara sahip olmak bir dezavantajdır. Bu noktada, format atmak gerekli hale gelebilir. Birçok kişinin aklında Windows 7 format atma işlemleri nasıl gerçekleştirilir sorusu bulunuyor.

Format Ne İşe Yarar?

Format; bir bilgisayarın hard diskini fabrika ayarlarına getirmek olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle, söz konusu bilgisayarın ilk gündeki gibi boş ve kullanıma hazır hale getirilmesidir. Format ile ilgili olarak birtakım önyargıların olduğunu söylemek gerekir. İnsanlar; formatı başta Windows olmak üzere işletim sistemini bilgisayara kurmak olarak ifade ederler. Formatın ardından işletim ve diğer sistemlerin kurulması söz konusudur. Ancak, format; yalnızca işletim sisteminin bilgisayara kurulmasından ibaret değildir.

Formatın bilgisayara zarar verip vermeyeceğine dair farklı görüşler mevcuttur. Ancak, bu konuyla ilgili akıllarda herhangi bir soru işaretinin oluşmasına gerek kalmaz. Çünkü, format; ne bilgisayara ne de hard diske zarar verir. Fakat, herhangi bir bilgisayara sürekli olarak format atılması; bir süre sonra hard diski yormaya başlar. Bu noktada, hard diskin formattan olumsuz etkileneceğini düşünenler için en uygun seçenek hiç şüphesiz hızlı formattır. İnsanlar; 2000’li yıllardan kalma bir alışkanlık ile tek başına format atabileceklerini düşünürler. Fakat, bu işten anlamayan birinin format atması halinde ortaya çok ciddi sorunlar çıkabilir. Bunun yanı sıra, bilgisayara ait kurtarma CD’si ya da DVD’si kullanılarak da sistemin fabrika ayarlarına döndürülmesi mümkündür. Yine de bu işlem sırasında dikkatli olunmalı ve yönergelere harfiyen uyulmalıdır.

Formatın Avantajları Nelerdir?

Windows 7 format atma; oldukça yararlı bir işlemdir. Her şeyden önce, bilgisayarın işletim sistemi daha hızlı, kararlı ve rahat bir şekilde çalışır. Buna ek olarak, format; bilgisayarın sanal belleğini de rahatlatır. Sanal bellek; insanların bilgisayarlarını rahat bir şekilde kullanabilmeleri adına son derece önemlidir. Bilgisayar açık iken yapılan tüm işlemlerin bilgisayarın hafızasına kaydedildiği yere sanal bellek adı verilir. Ayrıca, sanal bellek; bilgisayar kapatıldığı zaman sıfırlanır. Ancak, sanal bellek; bir süre sonra bazı sorunlar ile karşılaşır. Örneğin, uzun süre format atılmayan bir bilgisayarın sanal belleği; bilgisayar açıldığı zaman birden çok program çalıştırır. Bilgisayar kullanıcısı; söz konusu programları arka planda çalıştırılmalarından mütevellit göremez. Sonuç olarak, Windows 7 format atma; bilhassa sanal belleğin rahatlaması açısından değerlidir.

Takdir edersiniz ki, insanlar; bilgisayarlarına bazı program veya uygulamaları yüklerler. Ancak, söz konusu program ya da uygulamalar bir süre sonra kaldırılabilir. Yine de kaldırıldıkları zaman regedit dosyalarında kalıntı bırakmalarına rastlanır. Bu durum; bilgisayarın çok yavaş çalışmasına sebep olur. Windows 7 format atma; bilgisayarı hızlandırmasından dolayı tercih edilir. Fakat, daha önce de ifade ettiğimiz gibi bilgisayara kısa süreli aralıklar ile format atılması; bir süre sonra hard diske zarar verir. Bir başka deyişle, hard disk; kullanılamaz hale gelir.

Windows 7 Format Atma İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Windows 7 format atma işlemi zannedildiği kadar zor değildir. Süreç; şu şekilde özetlenebilir.

habermeydan.com

Exit mobile version