Windows 10 Arama Çubuğu Çalışmıyor!

Windows 10 Arama Çubuğu Çalışmıyor!

Windows 10 Arama Çubuğu Çalışmıyor!

Windows; en çok kullanılan işletim sistemi olmasından mütevellit apayrı bir öneme sahiptir. Kullanıcılar; bir süre sonra Windows ile ilgili bazı sorunlar yaşayabilirler. Örneğin, birçok kullanıcı Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorunu ile karşı karşıya kalır. Söz konusu sorunu çözebilmek adına Google’da araştırma yapanların sayısı bir hayli fazladır.

Windows Arama Çubuğu Çalışmıyor

Windows 10; piyasaya çıktığı günden bu yana popülerliğini kimseye kaptırmadı. Ezber bozan bir sürüm olmayı başardı. Windows 10’u özel kılan detaylardan birisi de arama çubuğu! Söz konusu arama çubuğu; insanların işini kolaylaştırıyor. Kullanım kolaylığı yaratmasından dolayı tercih ediliyor. Bu yüzden, arama çubuğunun çalışmaması halinde ortaya çok ciddi sorunlar çıkabiliyor. Arama çubuğu; Windows kullanıcıları adına zannedilenden daha büyük bir öneme sahiptir. Bilhassa belgelere, uygulamalara, e-postalara ve dosya gezginine kısa sürede ve hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenlerin işine yarar.

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorununa en kısa sürede çözüm bulunabilir. Her şeyden önce, Windows ayarlarına gidilmelidir. Güncelleştirme ve Güvenlik seçeneğine tıklanması şarttır. Kullanıcı; soldaki kenar çubuğundan “sorun gider” sekmesine tıklamalıdır. Açılan sayfada da “ek sorun gidericiler” kısmına tıklaması gerekir. Bir sonraki aşamada, “arama ve dizin oluşturma” ve “sorun gidericiyi çalıştır” seçenekleri tercih edilmelidir. Kullanıcı; birden çok problem alternatifinin yer aldığı yepyeni bir ekran ile karşı karşıya gelir. Bu noktada, “arama başlatılamıyor veya sonuçlar görülemiyor” seçeneği ivedilikle tercih edilmelidir. Sürecin tamamlanması adına ileri’ye tıklanmalıdır. Kullanıcı; ekrandaki talimatları izleyerek Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorununun en kısa sürede çözüldüğünü görecektir.

Windows Update ile Arama Çubuğunun Çalışmaması Sorununu Ortadan Kaldırma

Windows arama çubuğu çalışmıyor sorununu çözmek adına farklı seçenekler de vardır. Onlardan birisinde Windows Update kullanımı tercih edilebilir. Her şeyden önce, bu sorunun neden ortaya çıktığını anlamak gerekir. Her kullanıcı; Windows otomatik güncelleme ayarlarına sahip olmayabilir. Bu noktada, birtakım güncellemeler ile karşı karşıya kalmak kaçınılmaz hale gelir. Söz konusu güncellemelerin yapılmaması halinde ortaya Windows arama çubuğu çalışmıyor sorunu çıkar. Sorunu çözmek adına yapılması gerekenler mevcuttur.

Her şeyden önce, bir önceki aşamada olduğu gibi bir kez daha Güncelleştirme ve Güvenlik seçeneğine gidilmelidir. Bir sonraki aşamada, “Windows Update” seçilmelidir. Ardından, “güncelleştirmeleri kontrol et” seçeneğine tıklanmalıdır. Bu noktada, herhangi bir güncellemenin var olup olmadığına bakılmalıdır. Bekleyen güncelleştirmelerin hepsinin yapıldığı konusunda emin olunmalıdır. Güncelleştirme ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı takdirde bilgisayar vakit kaybetmeden yeniden başlatılmalıdır. Bilgisayarın yeniden açılmasının ardından arama çubuğu kontrol edilmelidir. Bir başka deyişle, Windows arama çubuğu çalışmıyor sorununun ortadan kaldırıldığı konusunda emin olunmalıdır.

Windows 10 Arama Çubuğu Sorunu Neden Yaşanıyor?

Birçok kullanıcının başına gelen Windows 10 arama çubuğu sorunu hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar vardır. Her şeyden önce, bu sorunun neden oluştuğuna dair detaylı bir araştırma yapılmalıdır. İnsanlar; bilgisayarlarındaki arama çubuğunu düzenli bir şekilde kullanırlar. Hatta, bu çubuğu kullanmak bir süre sonra alışkanlık haline gelir. Fakat, Windows 10 arama çubuğu; günün birinde verimli bir şekilde çalışmayabilir. Bu durum; bilgisayarını aktif bir şekilde kullananlar için oldukça can sıkıcıdır.

Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorunu genellikle benzer sebeplerden kaynaklanır. Her şeyden önce, geçici internet bağlantısı kaybından bahsedilebilir. Hatta, arama çubuğunun çalışmamasının en önemli sebebi budur. Ayrıca, Windows güncellemeleri; günün birinde arama çubuğunun işlevselliğini bozabilir. Ancak, söz konusu sorun büyütülmemelidir. Kısa sürede çözülebilecek türden bir sorundur.

Windows Görev Çubuğu Nedir?

Windows 10 arama çubuğunun ne işe yaradığı merak edilir. Görev çubuğu; tahmin edilebileceği üzere masaüstü elemanlarından birisidir. Açık olan pencere, program ve dosyalar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapılabilmesini sağlar. Ayrıca, görev çubuğunun sağ alt köşesinde diğer araç çubuklarının yanı sıra bir de saat yer alır.

İnsanlar; günün birinde Windows 10 arama çubuğu çalışmıyor sorunu ile karşılaşabilirler. Ancak, bu sorunun etkisinden kurtulmak adına birtakım alternatif çözüm yolları geliştirilebilir. Örneğin, açık olan pencere, program ve dosyalar arasında geçiş yapabilmek için klavyeden alt + tab tuş ikilisi birlikte kullanılabilir. Bu sayede, arama çubuğunun çalışma sorunu ortadan kaldırılmasa dahi kullanıcının işi kolaylaştırılır.

Windows 10 Neden Tercih Edilir?

Teknoloji dünyasında son yoktur. Her geçen gün yepyeni teknolojik gelişmeler ile karşılaşıyoruz. Bilhassa yazılımların sürekli olarak geliştiklerini söylemek gerekir. Windows; en çok kullanılan işletim sistemi olmasının yanı sıra bilhassa Windows 11 ve 10 sürümü ile de konuşulmayı hak eder. Windows 11; çok uzun süreden bu yana piyasada olmasına rağmen beklenen etkiyi yaratamadı. Kullanıcılar; halen daha Windows 10’u tercih ediyorlar. Birçok kişi; Windows 11’e geçmek adına geçerli bir sebebinin olmadığını dile getiriyor.

Windows 10; Windows 11 ile kıyaslandığında birtakım avantajlara sahiptir. Her şeyden önce, çok daha uyumlu bir sistemdir. Windows 11 gibi zor değildir. İnsanların birçoğunun bilgisayarında eski nesil donanımlar yer alır. Bu noktada, Windows 11’in eski nesil donanımlar ile uyumlu bir şekilde çalışması mümkün değildir. Windows 11; tüketicileri yeni bir bilgisayar almaya zorlar. Bu yüzden, birçok kişi; Windows 10’u kullanmaya tercih eder. Bunun yanı sıra, Windows 11; donanım ve yazılım uyumluluğu konusunda birçok hata barındırıyor. Her yeni hatasını yepyeni bir güncelleme ile düzeltmeye çalışması da Windows 11’i tüketicilerin gözünde bir adım geriye atıyor. Son olarak, Android desteği konusunda yaşanan sıkıntıların ve Windows 10’a kıyasla çok fazla şey vaat etmemesinin de Windows 11 ile ilgili olumsuz detaylar arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Habermeydan.com

Exit mobile version