Windows 10 Antivirüs Kapatma

Windows 10 Antivirüs Kapatma

Windows 10 Antivirüs Kapatma

Birçok bilgisayar kullanıcısının aklında neden Windows 10 kullanmalıyım sorusu bulunuyor. İnsanlar; sistem yetersizliklerinden dolayı Windows 10’a geçmeye sıcak bakmayabilirler. Fakat, Windows 10’u özel kılan çok sayıda detay vardır. Her şeyden önce, Microsoft’un sesli asistanı Cortana’dan faydalanılabilir. Cortana; en iyi sesli asistan olmasıyla dikkat çeker. Soru cevaplama konusundaki becerisiyle öne çıkar. Takdir edersiniz ki, birçok kişi; tarayıcı olarak Google Chrome kullanır. Ancak, Windows 10; sizi çok daha işlevsel bir tarayıcı ile tanıştıracak. Microsoft Edge; son derece basit ve işlevsel arayüzü ile fark yaratır.

Windows 10; komut sistemi ile de fark yaratır. Kullanıcılar; metin kaydırma, artık pencere boyutunu değiştirme, kopyala yapıştır gibi seçeneklerden yararlanacaklar. Bir başka deyişle, Windows 10; çok daha kaliteli bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor. İşin bir de tasarım kısmı mevcut! Windows 10; yalnızca tasarım detaylarından dolayı tercih edilebilir. Her şeyden önce, çoklu masaüstü desteğine sahiptir. Bu sayede, bilhassa ofis kullanıcıları adına çok iyi bir işletim sistemi olmayı başarır. Buna ek olarak, görev çubuğuna entegre edilen arama çubuğu da Windows 10’u özel kılar. Windows 10 ile ilgili öne çıkan detaylardan birisi de Windows Defender! Antivirüs programı olarak bilinen Windows Defender hakkında çok sayıda tartışma mevcut!

Windows 10 Defender Kapatma 2022

Her şeyden önce, Windows Defender hakkında bilgi verelim! Takdir edersiniz ki, kötü amaçlı yazılım şeklinde kibarca ifade edilebilecek olan virüsler; bilgisayarımıza, akıllı telefonumuza ya da tabletimize sızdığı takdirde ortaya istenmeyen sonuçlar çıkabilir. Bilhassa bilgisayarda kayıtlı olan şifrelerin çalınması halinde bilgisayar kullanıcısı ciddi sorunlarla karşılaşabilir. Bu noktada, vakit kaybetmeden bilgisayara antivirüs programı yüklemek şart olur. Windows; bu soruna son derece etkili bir çözüm bulmuştur. Defender programı; Windows 10 ile beraber gelir. Bir başka deyişle, yerleşik bir uygulamadır. Kullanıcı; istediği takdirde Windows Defender’ı aktif hale getirebilir. Bunun yanı sıra, yine isteğe bağlı olarak Windows 10 Defender kapatma işlemleri de gerçekleştirebilir.

Windows 10 Defender; sahip olduğu özelliklerle göz doldurur. Her şeyden önce, gerçek zamanlı tehdit algılama özelliği ile fark yaratır. Bunun yanı sıra, güvenlik duvarı ve ağ koruması ile dikkat çeker. Yalnızca bu özelliği dahi Windows Defender’ın ne kadar kaliteli olduğunu ortaya koyar. Ayrıca, kimlik avı sitelerine karşı etkin bir koruma sağlar. Bilgisayar ya da akıllı telefon kullanıcıları; gün içerisinde farklı sitelere girerler. Fakat, bu sitelerin birçoğu güvenilir değildir. Hatta, kimlik avı sitesi olarak faaliyet gösteren ve kullanıcıların bilgilerini çalmaya çalışan siteler de vardır. Windows Defender; tüm bu özelliklerine ek olarak, sistem performans raporları sunar. Bu sayede, ne kadar etkili çalıştığı hakkında fikir verir. Donanım güvenliği ve ebeveyn denetimleri gibi hususlarda da en iyisini vaat ettiğini söylemek gerekir.

Windows Defender; her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz avantajlara sahip olsa da bilhassa çok daha fonksiyonel bir bilgisayara sahip olanlar tarafından yetersiz bulunabilir. Bu noktada, kullanıcılar; bilgisayarlarına ya da akıllı telefonlarına farklı bir antivirüs programı yüklemek isteyebilirler. Bu noktada, akıllara Windows 10 Defender kapatma 2022 nasıl yapılır sorusu gelir. İstenildiği takdirde Windows 10 Defender kapatma işlemleri yapılabilir. Bunun için birden çok yöntem mevcuttur. İlk olarak, bilgisayara farklı bir antivirüs programı yüklenebilir. Windows Defender; yeni bir antivirüs programı ile karşılaştığı takdirde devre dışı kalır.

Windows Defender Kalıcı Kapatma

Birçok kişi; Windows Defender yerine farklı bir antivirüs programını tercih eder. Hatta, Windows Defender’ın bilgisayarda çok fazla yer kaplaması da farklı bir sorun olarak dikkat çeker. Bu noktada, insanların aklına Windows Defender kalıcı kapatma işlemleri nasıl yapılır sorusu gelir. Bu işlemi yapmak zannedildiği gibi saatler sürmez. Her şeyden önce, Windows Defender uygulaması bulunmalıdır. Ardından, ayarlar bölümüne gidilerek uygulama ivedilikle kapatılmalıdır. Fakat, söz konusu işlem aslında kalıcı değildir. Bir başka deyişle, Defender programı; bir süre sonra yeniden çalışmaya başlar. Bu noktada, Windows Defender kalıcı kapatma seçenekleri önemli hale gelir.

Windows Defender; yerel grup ilkesi düzenleyicisi bölümünden kapatılabilir. Bu noktada, kullanıcı; ilk olarak çalıştır bölümüne gitmelidir. Ardından, arama kısmına çalıştır yazılmalıdır. Çalıştır bölümüne giriş yapılmasının ardından kullanıcının karşısına gpedit.msc yazması gereken bir bölüm çıkar. Söz konusu kodun yazılmasıyla beraber kullanıcı farklı bir sayfa ile karşılaşır. Vakit kaybetmeden bu sayfaya giriş yapılmalıdır. Sayfanın en sağ üst kısmında Windows Defender virüsten korumayı kapat kısmına giriş yapılması gereklidir. Kullanıcı; karşısına farklı bir pencerenin çıktığını fark eder. Burada bulunan etkin kısmına tıklanmalıdır. Bir sonraki aşamada, uygula kısmına basılarak devam edilmelidir.

Yukarıda anlatılan işlemlerin eksiksiz uygulanmasının ardından herhangi bir sorun ile karşılaşılmaz. Ancak, yine de bilgisayarın yeniden başlatılması gerekir. Kullanıcı; bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra Windows Defender’ın kalıcı olarak ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol etmelidir. Herhangi bir sorun olduğu ve Windows Defender yerinde durduğu takdirde farklı bir yönteme başvurulmalıdır.

Windows 10 Güvenlik Duvarı Kapatma

Windows 10 güvenlik duvarı kapatma işlemi nasıl yapılır diye uzun uzun düşünmeye gerek yok! Böyle bir talebi olan insanların önünde çok sayıda seçenek yer alır. Farklı bir virüs programının yüklenmesi sayesinde bu soruna çözüm bulunsa da daha pratik bir çözüm hayal edenlere uygun seçenekler de vardır. Örneğin, Windows Defender silme uygulaması indirilebilir. Google’da Windows Defender silme araması gerçekleştirebilirsiniz. Bu programı bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Ardından, masaüstünü ziyaret etmelisiniz. Windows Defender silme programı klasörünün içerisinde kayıt defteri ve etkin defteri yer alır. Bir başka deyişle, klasör içerisinde Windows Defender’ı etkinleştirme ve devre dışı bırakma seçenekleri vardır. Bilhassa uygulamayı tamamen kapatmak isteyenler bu klasör sayesinde amaçlarına ulaşabilirler.

Windows Defender’ın verimsiz olduğunu düşünenlerin önünde kalıcı bir kapatma seçeneği yer alır. Bu noktada, ilk olarak, Windows 10 arama çubuğuna çalıştır yazılmalıdır. Çalıştır bölümüne giriş yapılmalıdır. Windows + R tuşlarına basılarak da çalıştır bölümüne ulaşılabilir. Çalıştır bölümüne ivedilikle “regedit” yazılmalıdır. Tamam diyerek işlemlere devam edilmelidir. Bir sonraki aşamada, HKEY_Local_Machine-Software-Policies-Microsoft-Windows Defender kısmına giriş yapılmalıdır. Bu bölümün sol tarafında boş bir kısım mevcuttur. Oraya sağ tık yapıldıktan sonra yeni seçeneği tercih edilmelidir. Bir sonraki aşamada, DWORD değeri seçeneğine tıklanmalıdır. Bu değer içerisindeki ismin DisableAntiSpyware yapılması gerekir. Bu bölüme sağ tık yapılmalı ve bir değeri verilmelidir. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından kayıt seçeneğine tıklanmalıdır. Kullanıcı; bilgisayarını yeniden başlattığı takdirde Windows Defender’ın artık olmadığını fark edecektir.

Windows 10 Defender Kapatma Programı

Windows 10 Defender’ın seveni kadar sevmeyeni de bulunuyor. Birçok kişi; kötü amaçlı yazılımlar karşısında etkin bir seçenek olmasından dolayı Windows Defender’ı kullanmak istiyor. Ancak, Windows 10 için farklı bir antivirüs programından yana seçim yapanların sayısı da pek az değil! Bu noktada, birçok kişi; Windows 10 Defender kapatma programı adına arayış içerisindedir. Windows Defender’ın tamamen kapatılması adına birden çok seçenek vardır. Ayrıca, Microsoft; her güncellemede Defender’ı çok daha iyi hale getirir. Bu sayede, kullanıcıların Windows Defender’dan vazgeçmemesini arzular. Windows Defender; Windows 7, 8 ve 10 işletim sistemleri için tamamen kapatılma özelliğine sahiptir. Ancak, sonraki sürümlerde Windows Defender’ın kapatılması neredeyse imkansız hale getirilmiştir.

Birçok kişinin aklında Windows 10 Defender kapatma programı var mı sorusu mevcuttur. Bu soruya evet cevabını vermek mümkündür. Google’da biraz araştırma yapıldığı takdirde çok sayıda sitede Windows 10 Defender kapatma programının linkinin verildiği görülebilir. Bu sitelerdeki programlardan birisi indirilebilir. Ancak, indirme işleminin gerçekleştirildiği sitenin güvenilir olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bir başka deyişle, güvenilir olmayan sitelerden herhangi bir indirme işlemi yapılmamalıdır. Aksi takdirde, hoş olmayan kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlara indirilmesi ile karşılaşılır.

Windows 10 Defender kapatma için en iyi seçenek bilgisayara farklı bir antivirüs programı yüklemektir. Takdir edersiniz ki, internet dünyasında Windows Defender’dan çok daha iyi antivirüs programlarına rastlanır. Bu tür programlardan birisini bilgisayara indirmek mümkündür. Windows Defender; farklı bir antivirüs programı ile karşılaşmasıyla beraber tahmin edilebileceği üzere devre dışı kalır. Bu noktada, istenildiği takdirde Windows Defender’dan kurtulmak adına bilgisayara yüklenen antivirüs programı da silinebilir. Bu sayede, kullanıcı; antivirüs konusunu tamamen dilediği gibi şekillendirebilir.

Windows 10 Güvenlik Duvarı Tamamen Kapatma

Windows 10; piyasaya sürüldüğü günden bu yana çok fazla eleştiri aldı. Ancak, olumlu yönlerinin de konuşulmaya değer olduğunu söylemek gerekir. Bilhassa güvenlik duvarı ile dikkat çeker. Bu sayede, bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerin kötü amaçlı yazılımlardan olabilecek en iyi şekilde korunmasını sağlar. Ancak, Windows 10 güvenlik duvarı; her ne kadar güncellemelerle kendisini geliştirmiş olsa da yıllar içerisinde yetersiz bulunmaya başlandı. Bu yüzden, birçok kişi, Windows 10 güvenlik duvarı tamamen kapatma nasıl yapılır sorusuna cevap aramaya başladı. Bu noktada, aşağıdaki işlemlerin harfiyen gerçekleştirildiği takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacağını söylemek gerekir.

Windows 10 antivirüs kapatma; her ne kadar bazı kişilerin isteği olsa da beraberinde farklı sorunları getireceğini de ifade etmek gerekir. Bilhassa bilgisayarın kötü amaçlı yazılımlar karşısında çaresiz kalması söz konusudur. Bir başka deyişle, cihazının tehditlere karşı savunmasız hale geleceğini bilenlerin bu riski almalarına rastlanır. Microsoft; başta Defender olmak üzere birçok özelliğin yepyeni güncellemelerle en iyi hale gelmesini sağlar. Bu yüzden, Windows Defender’ın kapatılması zannedildiği kadar doğru bir seçenek olmaz.

Windows Defender; doğru ve düzenli olarak kullanıldığı takdirde gerçekten de işe yarar. Her şeyden önce, ücretsizdir. Birçok antivirüs programı kaliteli olsa dahi kullanıcılardan ücret ister. Bu durum; bütçesi olmayanlar için dezavantajdır. Windows Defender; ücretsiz olmasının yanı sıra her türlü koruma konusunda yüzde yüz verimli bir şekilde çalışır. Bu yüzden, Defender’i silmek isteyenlerin bir kere daha düşünmeleri gerekir.

Habermeydan.com / Teknoloji Haberleri

Exit mobile version