Wi-Fi 7 şimdi resmi olarak tanıtıldı: Sunduğu avantajlar neler?

Wi-Fi Alliance, farklı cihazlara Wi-Fi 7 sertifikası vermeye başladı. Bu adım, bu cihazların birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışacağını garanti altına alıyor. Peki, Wi-Fi 7 hangi yeni özellikleri sunuyor?

wi fi 7 teknolojisi habermeydan

Wi-Fi 7 şimdi resmi olarak tanıtıldı.

Wi-Fi teknolojisi, belirli standartlara tabi ve bu standartlar zamanla değişiyor. En son ve en gelişmiş Wi-Fi versiyonu olan Wi-Fi 7 için resmi sertifikasyon süreci Wi-Fi Alliance tarafından başlatıldı. Bu yeni versiyon, sadece daha hızlı bağlantı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda önemli değişiklikler getirecek. Wi-Fi Alliance’ın CEO’su Kevin Robinson, Wi-Fi 7’nin, 6 GHz bağlantı için özel olarak tasarlanmış ilk nesil olduğunu vurguladı. Daha önce 6 GHz bağlantı sağlayan cihazlar Wi-Fi 6E olarak biliniyordu. Şu anda, Netgear, TP-Link ve Eero gibi şirketlerin Wi-Fi 7 modelleri piyasada bulunmakla birlikte, henüz resmi olarak onaylanmış değiller.

Wi-Fi 7’nin getirdiği bir diğer özellik ise MLO (Multi Link Operation) yani çoklu bağlantı operasyonları. Bu özellikle 2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bağlantıları aynı anda kullanarak daha stabil bir bağlantı sağlanacak ve bağlantı hızı artacak.

Wi-Fi 7 kullanan modemler, önceki versiyonlara sahip cihazları destekleyecek olsa da, eski cihazların Wi-Fi 7’den tam anlamıyla faydalanması beklenmiyor. Yeni nesil bilgisayarlar, telefonlar ve diğer cihazlar ise Wi-Fi 7 ile uyumlu olarak gelecek.

Exit mobile version