WhatsApp’ta Topluluklar Özelliği Devreye Giriyor!

WhatsApp'ın "Topluluklar" başlığında değerlendirdiği yeni özelliğinde, kullanıcılara birçok grubu aynı anda yönetebilme imkanı sunulacak.

whatsapp1 1

Meta’nın kamuoyuna tanıttığı yeni teknolojik gelişmeler arasında, WhatsApp uygulamasına yapılan güncellemeler de yer aldı. Geçtiğimiz günlerde çevrimdışı görünebilme özelliğini aktive eden uygulama, bugünden itibaren mesajlaşma pratiğini değiştirecek bir hamleyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. WhatsApp üzerinde birden çok grupta yer alan kullanıcıları ve grup yöneticilerini hedefleyen “Topluluklar” özelliği, Meta’nın yaptığı duyuruyla birlikte devreye girdi.

Meta’nın yaptığı açıklama içerisinde yer alan bilgilerde; WhatsApp’ın yeni özelliklerinden bir diğeri olan “Topluluklar”ın nasıl çalıştığı da tarif edildi. WhatsApp içerisindeki birden fazla grubu bir çatı altında toplamayı sağlayan Topluluklar özelliği; birçok grupta yer alan üyelerin attığı mesajların aynı anda takibini sağlamakta. Ayrıca her grubu ayrı ayrı mesaj atmaktan sıkılan insanları da hedefleyen bu özellik; grup yöneticisi veya her grupta var olan üyelerin de Topluluklar sekmesini kullanarak toplu mesaj atmasını sağlayacak. Gruplar arası mesaj koordinasyonunun, bu özellikle birlikte daha fazla olacağı öngörülüyor.

WhatsApp’ın devreye soktuğu Topluluklar özelliğiyle birlikte; birden fazla kişi ve gruba aktarım yapmak durumunda olan grup yöneticileri veya üyelerinin rahat nefes alacağı tahmin ediliyor. Okul, iş, aile ve mahalle gibi gruplar, alt gruplarıyla birlikte “Topluluklar” çatısını kurabilecek. Her toplum grubu için ayrı WhatsApp grubuna sahip olan kullanıcılar; bu özellikle birlikte tek bir iletiyi aynı anda binlerce kişiye ve farklı gruplar içerisinde servis edebilecek.

Bu özellik sayesinde her kullanıcının kendileri için önemli grup gönderilerini takip edebilmesini sağlayan WhatsApp; özellikle de gönderim alanında büyük bir kolaylığı sunmakta. Grup yöneticilerinin çok daha geniş bir kontrol imkanına kavuştuğu Topluluklar özelliğinde; gönderilerle birlikte topluluk içerisine dahil edilebilecek grupların sorumluluğu da topluluk yöneticisinde bulunuyor.

Android uygulamalarında sohbet alanının üst kısmında yer alacak Topluluklar sekmesi; iOS uygulamalarında ise alt kısımda konumlanacak. Mevcut grubuyla bir topluluğa dahil olan kullanıcılar, yöneticilerin diğer gruplara gönderdiği duyuru mesajlarını okuma hakkını da elde edecek.

Bildirimsiz Gruptan Ayrılma Özelliği Geliyor!

WhatsApp’ın çevrimdışı görünme ve Topluluklar özellikleriyle birlikte; birkaç yeni özelliği de devreye alacağı konuşulmaktaydı. Meta’nın yaptığı açıklamayla birlikte bu iddialar kesinleşti. Bu özelliklerden biri de, her kullanıcının gruplardan ayrılabilmesini kolaylaştırıyor. Gruptan ayrılma butonuna bastıktan sonra, diğer kullanıcılara bildirim gönderen WhatsApp; artık bu uygulamayı durduracağını duyurdu. Bu sayede her kullanıcı istediği gruptan kolayca ayrılma hakkını elde etmiş olacak.

Geçtiğimiz günlerde mesajlara emojiyle tepki verme, grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi, 2 GB’a kadar dosya gönderebilme ve sesli arama seçeneğinin 32 kişiye yükseltilmesi gibi özellikler de uygulamaya eklenmişti. Son dönemde birçok farklı mesajlaşma platformuyla rekabete giren ve bazı noktalarda geri kalan WhatsApp; bu noktalar üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda, aynı anda birkaç özelliği birden uygulama envanterine eklemiş oldu. Yakın dönemde “Gruplar” ve “Topluluklar” içerisinde kullanılabilecek birçok yeni opsiyonun da devreye gireceği duyuruldu. Bununla birlikte her gruptaki maksimum kişi sayısı da 1024’e çıkarıldı.

Exit mobile version