WhatsApp’a Yeni Özellik Geliyor! Gizli Konuşma Artık Mümkün!

WhatsApp'ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı sohbet kilitleme özelliği, kullanıcılara gizli konuşma imkanı sağlıyor.

whatsapp

Sohbet uygulamalarının en popülerlerinden WhatsApp, geçtiğimiz günlerde yeni bir özelliğini daha kamuoyuyla paylaştı. Aralarında Facebook ve Instagram’ın da bulunduğu birçok önemli uygulamaya sahip Meta’nın bir kuruluşu olan WhatsApp, son yıllarda kullanıcı deneyimi konusundaki aksiyonlarını giderek arttırmakta. Özellikle de kullanıcıların gizlilik konusunda sunduğu birçok talebi değerlendirmeye alan platform, yeni özelliğinde ise gizli konuşma yapma imkanını kullanıcılara tanıdığını resmen açıkladı.

Sohbet kilidi ve sohbet gizleme özelliklerini uygulama içerisinde tanımlayan WhatsApp, bu sayede her kullanıcının dilediği sohbeti gizlemesine olanak tanıyor. İki kullanıcı arasında kısa süreli ve gizli kalması istenen konuşmaların yapılmasını sağlayan bu gelişme, WhatsApp’ın yakın dönemdeki en önemli hamlelerinden biri olarak görülüyor. Gizli sohbetlerin uygulamanın ana sayfasında gösterilmemesini sağlayan bu özellik, yapılan gizli sohbetin konuşma sonrasında yalnızca kullanıcıların belirlediği kodla uygulama içerisinde bulunmasına da izin veriyor.

WhatsApp Gizli Sohbet Nasıl Yapılır?

Ünlü teknoloji devi Meta’nın sohbet uygulaması WhatsApp’ın sohbet gizleme özelliği, aşağıda yer alan ekran görüntülerinin rehberliğinde kolayca uygulanabilir. Görsellerin altındaki açıklamalar, özelliğin kullanımına dair bilgiler vermektedir.

Sohbet Kilidi Ayarı

WhatsApp’ta konuşulan her bir kullanıcıyla alakalı “Ayarlar” kısmından aktif edilebilen sohbet kilitleme özelliği, sohbet kilidi ayarındaki tek bir butonla gizlenebilmektedir. Gizli sohbetlerini koruma altına almak isteyenler, uygulama içerisine tanımlayacağı bir kod ile telefonu kullanan herhangi bir kimsenin konuşmaya erişimini engelleyebilir.

Kilitlenmiş sohbetlerin gizlenmemesi durumunda, “Arşivlenmiş” tuşunun hemen altında “Kilitlenmiş Sohbetler” tuşunu görebilirsiniz. Bu sayede kilitli sohbetlere kolayca ulaşılabilir. Bu özellikteki konuşmalarda da kod ile aktif etme seçeneği bulunmaktadır.

Gizli Sohbeti Silme

Kilitlenen sohbeti silmek için, Ayarlar bölümüne ve bu bölümün içerisindeki Gizlilik sekmesine tıklanmalı. Gizlilik sekmesinin en altında yer alan Sohbet Kilidi sekmesi, kilitlenmiş sohbetlerin tamamının silineceği alana ulaştırır.

Bu sekmeye girildikten sonra, kilitli sohbetlerin tamamında kilit açma veya silme seçenekleri değerlendirilebilir. Özellikle de gizlilik kodu unutulan tüm sohbetlerin buradan yönetilmesi mümkündür.

Sohbet kilidi konulan tüm konuşmalarda, bildirimler de kullanıcılara gizli bir biçimde ulaşır. Yalnızca kullanıcıya mesaj ulaştığını belirten bu bildirimler, kullanıcıyı kod aracılığıyla sohbetin içerisine yönlendirir.

WhatsApp’ın yeni çıkardığı bu özellik yalnızca telefonlar içerisinde kullanılabilmektedir. WhatsApp konuşmalarının devam ettirilebildiği WhatsApp Web platformları, gizlilik özelliği kapsamında yer almamaktadır. Web seçeneğinde de gizli sohbete erişim mümkün olsa da, burada yapılan sohbetlerin hiçbirisi “Kilitlenmiş Sohbetler” klasöründe görünmez.

Kilitli sohbetleri WhatsApp’ın arama bölümünden, konuşma esnasında belirlenen kodla bulmak mümkün. Kodun arama bölümüne girilmesiyle birlikte “Kilitlenmiş Sohbetler” klasörü öne çıkar ve kullanıcıyı kodu girilen sohbete yönlendirir.

Exit mobile version