WhatsApp’a Kullanıcı Gizleme Özelliği Geldi!

WhatsApp'ın yeni özelliğiyle birlikte, uygulamayı kullanan kullanıcıların "çevrimiçi" görünme şartı ortadan kalkıyor.

whatsapp1

Dünya’nın en popüler online mesajlaşma uygulaması WhatsApp; uygulamaya koyduğu yeni bir özellikle kullanıcılarının çokça istediği gelişmelerden birini tamamlamış oldu. Uygulamaya tıkladığı andan itibaren her kullanıcıyı çevrimiçi olarak kodlayan WhatsApp, yayına aldığı bu gelişmeyle birlikte bu özelliği devre dışı bırakma imkanını sağlıyor. Facebook ve Instagram’ın da sahibi olan Meta’nın paylaştığı yeni özellik; WhatsApp kullanıcılarının büyük bir kısmını doğrudan etkileyecek.

Uygulamanın telefona indirildiği ilk andan itibaren, her kullanıcının uygulamaya tıkladığı anda çevrimiçi olduğu bilinmekte. Bu özelliği kendi hesabından kaldırmak isteyen birçok WhatsApp kullanıcısı, uzun yıllardır uygulamayı bu yönde çalışmalar yapması için abluka altına aldılar. Facebook ve sonrasında Meta olan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg; bu isteğin geliştirilebileceğini birçok kez belirtmişti. Ancak yıllardır beklenen bu gelişme, 2022 yılının sonlarında devreye girebildi. Çevrimiçi olma zorunluluğunu kaldıran ayarlarla birlikte, kullanıcıların WhatsApp’ta geçirdiği vaktin daha verimli olacağı öngörülüyor.

Birçok uygulamada aktif halde kullanılabilen “çevrimiçi görünmeyi kapat” özelliği, uzun yıllardır Facebook’ta ve ona bağlı olan Messenger uygulamalarında mevcut. Bu sebeple de Facebook yönetimine yıllarca tepki gösteren WhatsApp kullanıcıları; uygulamanın muadili olan Telegram’ın da aynı özelliği getirmemesi sebebiyle boykot etme imkanını bulamadı. Ancak yeni ismi Meta olan kuruluşun, bu özellikle birlikte kullanıcılarına en büyük ihtiyaçlardan birini temin etmeyi zorunlu gördüğü ve artık bu konuyu daha fazla bekletmeyeceği ortaya çıktı. “Çevrimiçi” olma zorunluluğu, geçtiğimiz günlerde kaldırıldı.

WhatsApp Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ın çevrimiçi özelliği, yalnızca birkaç ayarın tamamlanmasıyla birlikte devre dışı bırakılabilir. Bu sayede de çevrimiçi görünmek istemeyen kullanıcılar, hiçbir zaman bu ibarenin karşı tarafta görünmemesini sağlarlar. WhatsApp’ın sağ üst köşesindeki Seçenekler (Üç Nokta) butonuna tıklayarak başlayan süreç; Ayarlar menüsündeki Gizlilik sekmesinin tıklanmasıyla devam eder. Gizlilik sekmesindeki “Kişisel bilgilerimi kimler görebilir?” alt başlığında yer alan “Son görülme ve çevrimiçi” butonu, WhatsApp’ta istenen çevrimdışı görünümün elde edilmesini sağlayacaktır.

Ancak uygulamaya getirilen bu yenilik, kullanıcı nezdinde önemli bir kayba da yol açıyor. Geçmişte bulunan son görülme seçeneğine ek olarak gelen çevrimiçi görünmeme opsiyonu; tıpkı son görülme seçeneğindeki gibi çalışmakta. Çevrimiçi görünme opsiyonunu kapatan kullanıcılar, başkalarının da çevrimiçi olup olmadığını göremeyecekler. Çevrimiçi olup olunmadığının görülebileceği insanları seçmek de, son görülme özelliğiyle eşleşmiş bir durumda olacak. Son görülmede belirlenen “Kişilerim” veya “Şunlar hariç kişilerim” opsiyonları; çevrimiçi gözükme butonunda da devreye girecek.

Whatsapp çevrimiçi görünme ayarlarını yapabilmek için belirtilen görsel detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version