WhatsApp’a Anket Özelliği Geldi!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulama içerisinde anket düzenleme özelliğini devreye soktu.

whatsapp1 2

Son günlerde bünyesine birbiri ardına yeni özellikler ekleyen WhatsApp; geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir özelliği daha aktive etti. Kullanıcıların uygulamayı kurcalarken fark ettikleri bu özellik; dün itibarıyla uygulamanın tanıtım sayfasında da yer buldu. Son olarak Topluluklar özelliğini detaylı bir biçimde tanıtan WhatsApp; dünkü tanıtımında ise Anketler seçeneğinin uygulamaya eklendiğini açıkladı.

Dünya’nın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp; uygulamayı iOS ve Android üzerinden kullananlar için Anketler özelliğini kullanıma açtı. Grup sohbetlerinin etkileşimini daha da arttırmayı arzulayan WhatsApp tasarımcıları; Anketler özelliği sayesinde bu amaca büyük ölçüde ulaşacaklarını öngörmekte. WhatsApp’ta düzenlenecek anketler, grup sohbetleri ve topluluk sohbetlerinde aynı anda aktive edildi.

Uygulama içerisindeki mesaj gönderme seçenekleri içerisinde yer alan Anketler butonu; kullanıcıların 12 seçeneğe kadar uzanan anketler oluşturmasını sağlıyor. Her seçeneğin farklı başlıklar içermesini talep eden anket algoritması, aynı seçenek oluşturulmaya çalışıldığında uyarı veren bir yapıya sahip. WhatsApp’ın rakibi olarak tanımlanan Telegram’da da bir süredir aktif konumda olan anket opsiyonu; yapılan bu düzenlemeyle birlikte, artık tüm WhatsApp kullanıcılarının hizmetinde olacak.

WhatsApp’ın yeni gelişmeleri arasında yer alan Anketler özelliği; uygulamayı mobilde kullananlara özel bir özellik olarak öne çıkıyor. WhatsApp Web üzerinden uygulamaya erişenler, anketlere erişim sağlayamayacak. Web için de anketlerin aktive edileceği seçenekleri değerlendirdiği konuşulan WhatsApp’ın, bu planı 2023 yılında uygulama ihtimali üzerinde duruluyor.

WhatsApp’ın yakın dönemde kullanıma aldığı özellikler arasında en yenisi olan Anketler; Topluluklar ve Kullanıcı Gizleme özelliklerinin hemen ardından açıklandı. Uygulamanın bir sonraki hamlesinin ise; WhatsApp Call üzerinden yapılacak çağrılara “Rahatsız Etme” özelliğinin olacağı öngörülüyor.

WhatsApp’ta Topluluklar Özelliği Devreye Giriyor!

 

WhatsApp’a Kullanıcı Gizleme Özelliği Geldi!

 

WhatsApp’tan çağrılar için ‘rahatsız etmeyin’ modu geliyor

Exit mobile version