WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Alternatif Mesajlaşma Uygulamaları

WhatsApp’ın son dönemdeki politikaları nedeniyle kullanıcılar alternatif çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarına yöneliyor. Peki, WhatsApp’a alternatif çevrimiçi mesajlaşma uygulamaları hangileri?

whatsapp alternatifi uygulamalar

Dünyanın en çok tercih edilen çevrimiçi mesajlaşma uygulaması kuşkusuz WhatsApp. Ancak WhatsApp son dönemde uyguladığı politikalar nedeniyle kullanıcılar arasından güvenlik kaygısı oluşturuyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda WhatsApp Türkiye’de de benzer bir adım atmış ancak tepkilerin ardından geri adım atarak güncellemeden vazgeçmişti.

WhatsApp tüm bu gelişmelere rağmen en çok kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulama unvanını korurken kullanıcılar WhatsApp’a alternatif farklı çevrimiçi mesajlaşma uygulamaları aramayı da sürdürüyor. Bizde sizler için WhatsApp’a alternatif bazı çevrimiçi uygulamaları derledik.

Telegram

WhatsApp’ın en büyük rakibi Rusya merkezli Telegram. Telegram WhatsApp’tan sonra dünyada en çok kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulamalar listesinde ön plana çıkıyor. Telegram’ın ayrıca WhatsApp gibi WEB sürümü de mevcut. Öte yandan Telegram iOS, Android ve Windows platformlarında uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Viber

İkinci olarak WhatsApp’a alternatif seçenek ise Viber. Viber, iOS, Android, Symbian, Bada, Windows ve BlackBerry platformlarında gayet iyi bir şekilde çalışıyor. Kullanımı oldukça kolay olan Viber sohbet şifreleme imkanı sayesinde kullanıcılara güvenli bir mesajlaşma deneyimi sunuyor.

Signal

WhatsApp’ın kurucuları tarafından geliştirilen Signal, WhatsApp’a alternatif olarak ön plana çıkıyor. Signal, WhatsApp’a benzer şekilde mesajlar uçtan uca şifreleme yoluyla korunmaktadır.

Tango

WhatsApp’ın bir başka alternatifi olan Tango, sesli ve görüntülü arama yapmanın dışında kullanıcılarına gerçek zamanlı oyunlar oynama imkanı da sunuyor.

Facebook Messenger

WhatsApp’a alternatifleri sıralarken Facebook Messenger’a değinmesek olmaz. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger, kullanıcılarına ‘Hikayeler’ gibi çeşitli ilgi çekici özelliklerde sunuyor.

Exit mobile version