Virüs Programı Kapatma Windows 10

Virüs Programı Kapatma Windows 10

Virüs Programı Kapatma Windows 10

Bilgisayar ve akıllı telefon kullanıcılarının en çok korktukları hususların başında ürünlerine virüs girmesi gelir. Virüs; 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde kötü amaçlı yazılım olarak ifade edilir. Bir bilgisayarı programı olmakla beraber kullanıcının izni olmadan sisteme giriş yapması söz konusudur. Virüs; başka bir dosyanın içerisinde yer alarak kamufle olmayı başarır. Kötü amaçlı yazılım geliştiriciler tarafından hazırlanması söz konusudur. Bilgi hırsızlığı yapma amacına sahiptir. Bir başka deyişle, kişinin bilgisayarındaki veya akıllı telefonundaki verilere erişmeye çalışır.

Virüslerden korunmak isteyen kullanıcılar için en uygun seçenek tahmin edilebileceği üzere antivirüs programıdır. Bu tür programların faydasız olduğuna inananlar mevcuttur. Fakat, virüslerle mücadele etme konusunda en başarılı seçenek olduklarını ifade etmek gerekir. Virüs programı; kötü amaçlı bir yazılım ile karşılaştığında kullanıcıya bir mesaj iletir. Yazılımın virüs içerdiğine kanaat getirdiği takdirde onu karantinaya alır. Bazı zamanlarda virüs programının kapatılmasına ihtiyaç duyulur. Bu yüzden, virüs programı kapatma Windows 10 nedir sorusuna cevap aranır.

Windows 10 Defender Kapatma Programı

Windows 10; birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Sahip olduğu avantajlarla ile dikkat çekiyor. Windows 10 ile beraber popüler olan Windows 10 Defender; tahmin edebileceğiniz üzere bir virüs programıdır. Kötü amaçlı yazılımı algılama özelliğine sahiptir. Yüzde yüz ücretsiz olması ciddi bir avantajdır. Ancak, Windows Defender hakkında birtakım önyargılar mevcuttur. Her şeyden önce, bu programın işe yarayıp yaramadığına dair soru işaretleri vardır.

Windows Defender; zannedildiği kadar iyi değildir. Üzerinde yapılan birtakım testlerin sonuçları dikkate alındığında bazı eksikliklerin olduğu görülmüştür. Her şeyden önce, kötü amaçlı yazılım algılama oranları; benzer antivirüs programlarına kıyasla düşüktür. Bunun yanı sıra, içerik filtrelerinin Microsoft Edge ile sınırlı olması bir dezavantajdır. Ayrıca, kullanışlı bir program değildir. Bilhassa arayüzünün gezinmesi zor özellikleri eksi bir puan olarak Windows Defender’ın hanesine yazılır.

Windows Defender; sanal özel ağ, dark web izleme, kimlik hırsızlığına karşı koruma, sistem optimizasyon araçları, web kamerası/mikrofon koruması, parola yöneticisi gibi hususlarda eksik oluşuyla dikkat çeker. Bu noktada, birçok kişi; Windows 10 Defender yerine farklı bir antivirüs programı kullanmayı tercih eder. Bu yüzden, insanların aklında Windows 10 Defender nasıl kapatılır sorusunun yer aldığını söyleyebiliriz.

Windows Defender Kapanmıyor

Windows 10 kullanıcıları oldukça şanslıdır. Çünkü, bu işletim sisteminin gelişmiş özellikleri sayesinde birçok soruna çare bulabilirler. Fakat, bu durum; Windows 10’un mükemmel olduğu anlamına gelmez. Bilhassa Windows Defender; eksikleri yüzünden birtakım eleştirilere maruz kalır. Bu yüzden, insanlar Windows 10 Defender’ı kapatmak isterler. Bazı kişiler; Google’da Windows Defender kapanmıyor sorusuna cevap ararlar. Bu noktada, biraz araştırma yapıldığı takdirde Windows’un resmi sitesinde konuya dair bir çözümün bulunduğunu görmek mümkün olacaktır.

Windows Defender kapanmıyor diye üzülmeye gerek yoktur. Aşağıdaki adımlar atıldığı takdirde söz konusu soruna ivedilikle çözüm bulunacaktır.

Windows Defender; yukarıdaki yöntem sayesinde yüksek ihtimalle kapanacaktır. Ancak, yine de bazı durumlarda kapanmama sorunu ile karşılaşılabilir. Bu noktada, farklı bir seçenekten de bahsedebiliriz. Windows Defender; diğer antivirüs programlarına kıyasla oldukça duyarlıdır. Bilhassa sistemde farklı bir virüs programı olduğunu keşfettiği anda otomatik olarak devre dışı kalır. Bu noktada, yukarıdaki yöntem ile Windows Defender’ı kapatamayanlar; herhangi bir antivirüs programını bilgisayarlarına yükledikleri takdirde Windows Defender’ı da devre dışı bırakmış olurlar. Bir başka deyişle, ilk olarak, internetten bulunan bir virüs programı indirilmeli ve kurulmalıdır. Bu sayede, Windows Defender’ın devre dışı kaldığına şahitlik edilir. Bunun yanı sıra, yeni indirilen virüs programının ayarlar kısmı ziyaret edilmelidir. İndirilen virüs programı da kapatılmalıdır. Bu sayede, ne virüs programı ne de Windows Defender çalışacaktır.

Windows Defender Kapatma Programı

Windows; bilhassa Defender konusunda bir hayli hassastır. Windows 10 işletim sistemini kullananların aynı zamanda Defender kullanmaları adına gerekli tüm çabayı gösterir. Bu noktada, her bir Windows 10 güncellemesinde Defender’ın kapatılmaması adına apayrı bir uğraş verilir. Bir başka deyişle, Windows; Defender’ı kapattırmamak adına sürekli olarak önlemler alır. Ancak, yine de Windows Defender kapatma seçenekleri sayesinde söz konusu soruna ivedilikle çözüm bulunur.

Birçok kişinin aklında Windows Defender kapatma programı var mı sorusu yer alır. Bu soruya evet cevabını vermek mümkündür. Bilhassa internette biraz araştırma yapıldığı takdirde Defender Control 2.1 isimli bir program ile karşılaşılır. Söz konusu program sayesinde istenildiği zaman Windows Defender’ı kapatmak mümkün hale gelir. Windows Defender; çok uzun süreden bu yana Windows’a dahildir. Ancak, bazı kötü yazılım tespit etme programları Windows Defender’a kıyasla çok daha iyi olabilir. Her iki programın aynı anda çalışması söz konusu olamayacağı için Windows Defender’ın kapatılması gerekli hale gelecektir.

Bazı kullanıcılar; iki güvenlik programı birden çalıştırmak zorunda kalırlar. Bir başka deyişle, Windows Defender ile beraber farklı bir programa daha yer verilir. Ancak, bilhassa bilgisayarda aynı anda iki antivirüs programının bulunması; kaynakların boşa harcanması anlamına gelir. Bu durum; bilgisayarı yavaşlatır. Bu noktada, Windows Defender’ı kapatmak gerekli olur. Windows; daha önce de ifade ettiğimiz gibi Defender antivirüs programına büyük önem verir. Bu yüzden, hem Windows 8 hem de Windows 10’da Defender’ın tamamen kapatılmasına izin vermeyebilir. Yalnızca geçici olarak kapatma seçeneğine izin verir. Ancak, Defender Control 2.1; Windows Defender kapatma programı olarak önemli bir sorunu çözer.

Windows Defender Silme 2022

Windows Defender programını silmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Bu noktada, bu işlemin kolay bir şekilde gerçekleştirildiğinden bahsetmek gerekir.

Windows Defender’ın kalıcı olarak kapatılması için bilgisayarın kapatılması ve yeniden çalıştırılması gerekir. Yeniden açılan bilgisayarda Windows Defender’ın çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Sonuç olarak, Windows Defender; istenildiği takdirde biraz zor olsa da kapatılabilecek türden bir uygulamadır.

Habermeydan.com

Exit mobile version