Uçan otomobilin fiyatı açıklandı! İlk araç 2025’te üretilecek…

Tesla destekli ABD'li teknoloji şirketi Alef Aeronautics'in lansmanını yapacağı uçan otomobilin fiyatı 300 bin dolar olarak belirlendi. Şu ana kadar 2850 adet ön sipariş alınan aracın üretimi, ilk modelin 2025'in sonlarına doğru gerçekleştirilecek.

ucan arac habermeydan

Uçan otomobilin fiyatı açıklandı.

ABD’li teknoloji şirketi Alef Aeronautics, uçan otomobili piyasaya sürme hazırlıklarını tamamlıyor. CNBC’deki habere göre, Tesla’nın sahibi Elon Musk tarafından da desteklenen Alef Aeronautics’in yeni uçan otomobili Model A’nın fiyatı açıklandı. Araç, ABD’de 300 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Şirkek Model A’nın şu ana kadar 2850 adet ön sipariş aldığını duyurdu. Ön sipariş için firmanın internet sitesine 150 dolarlık bir depozito yatırmak yeterli. Aracın ne zaman üretileceği de netleşti. Alef’in CEO’su Jim Dukhovny “Bir aksilik olmazsa ilk otomobil 2025 sonunda üretilecek” dedi.

Model A, sadece 350 kilogram ağırlığında, son derece hafif bir otomobil. Hafif malzemelerden üretilen gövdesi, hava akışını kolaylaştırmak amacıyla delikli bir yapıya sahip. Bu 2 kişilik araç, karada saatte 56 kilometre hıza çıkabilirken, havada saatte 177 kilometre hıza ulaşabiliyor. Tekerleklerin hareket etmesi için küçük elektrikli motorlara sahip olan araç, içeride 8 adet pervane bulundurarak havalanma özelliğine sahip. Araç havalanınca, yan döner ve ön-arka kısımları kanat haline gelirken, kokpit de sürücünün havalanması durumunda ileriye bakacak şekilde döner.

Alef ayrıca, daha uygun fiyatlı ve dört kişilik bir sedan versiyonu olan Model Z üzerinde çalışıyor. Model Z’nin 35 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle 2035 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. CEO Jim Dukhovny, Alef Model A’yı tarihteki ilk uçan otomobil olarak adlandırıyor. Dukhovny, diğer üreticilerin modellerinin droneları andırdığını, kendi araçlarının ise otomobil gibi göründüğünü belirtiyor. Dukhovny, “Bugün itibariyle, ön siparişlerimiz 2.850’den biraz daha fazla. Bu, onu Boeing, Airbus, Joby Aviation ve eVTOL’lerin (elektrikli dikey kalkış ve iniş araçlarının) çoğundan daha fazla hatta tarihin en çok satan aracı yapıyor,” diyor.

Alef, uçan arabaları gerçeğe dönüştürmeye çalışan birkaç girişimden biri. Bu girişimler arasında Almanya merkezli hava taksi girişimi Lilium ve Çinli Joby Aviation şirketi de bulunuyor. Geçtiğimiz yıl, Güney Koreli telekom şirketi SKTelecom, CNBC’ye 2025 yılında Joby Aviation ile ortaklaşa bir uçan taksi hizmeti başlatmayı planladığını açıklamıştı.

 

Exit mobile version