Trump’a Twitter hesabı geri verilecek

Elon Musk, "Trump'ın hesabı geri verilmeli mi?" anketinde yüzde 52 "evet" oyu aldığını ve Trump'ın, kapatılan Twitter hesabının tekrardan açılacağını açıkladı.

trum twitter habermeydan

Sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınının ardından kapatılan Twitter hesabının tekrardan açılacağını duyurdu. Musk, Twitter’dan 18 Kasım’da, “Trump’ın hesabı geri verilmeli mi?” sorusuyla bir anket düzenledi.

Anketin sonucunu duyuran Musk, katılanların yüzde 52’sinin “evet” oyu verdiğini açıkladı. Musk, “Halk konuştu. Trump, geri dönecek” mesajını ileterek, “Halkın sesi, Tanrı’nın sesi.” manasında olan Latince “Vox Populi, Vox Dei” ifadesini kullandı.

Twitter, 6 Ocak 2021’deki Konge baskının sonrasında, 9 Ocak 2021’de eski ABD Başkanı Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Twitter’ın güvenlik ekibi tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, “Trump’ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık” ifadeleri kullanılmıştı.

Exit mobile version