TOGG CEO’su, Yerli Arabanın Sipariş Modelini Açıkladı!

Türkiye'nin seri üretime geçecek ilk yerli aracı olan TOGG, ülke çapında milyonlarca insan tarafından merakla bekleniyor.

togg1

Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) uzun süredir üzerinde çalıştığı yerli araba projesi nihayete ermek üzere. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa – Gemlik’teki fabrikası açılan TOGG; seri üretim işlemleri için çalışmalarını hızlandırdı. Ülkenin her köşesinden talep edilen TOGG otomobilleri, 2023 yılında piyasaya çıkmış olacak. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş; satışa çıkan ilk modellerin Mart ayında teslim edilebileceğini belirtti.

Araçların fiyat ve donanım bedellerinin Şubat ayında netleşeceğini açıklayan Karakaş; aracı satın almak isteyen müşterilerin online sipariş verebileceğini ifade etti. Ayrıca bu süreç içerisinde TOGG Deneyim Merkezi adı altında şubelerin de açılacağını da söyleyen TOGG CEO’su; kısa bir süre içerisinde ülkenin pek çok noktasında satışa hazır hale gelineceğini aktardı. Satışa çıkacak ürün sayısını da açıklayan Karakaş, ilk etapta 20 bin TOGG’un piyasaya sürüleceğini söyledi.

Talep sayısının üretilecek rakamın çok üzerinde ilerlediğini belirten Gürcan Karakaş, maille ve telefonla ulaşanların sayısının gün geçtikçe arttığını ve şu an itibarıyla taleplere yetişilemediğini dile getirdi. Depozito alımı veya rezervasyon gibi bir sisteme sahip olmadıklarını söyleyen Karakaş; araba satışlarında bu yöntemi tercih etmeyeceklerini açıkladı. Ayrıca sipariş alım sayısının reklamını yapmaktan da kaçındıklarını belirten Karakaş; modellerin piyasaya ilk çıkışıyla birlikte, müşterilerin alacağı verimin ön planda olacağının altını çizdi.

Bayilik Sistemi Olmayacak, TOGG Deneyim Merkezleri Aktive Edilecek!

2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanan TOGG modellerinin isimleri ise belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde renkleri ve ilham alındığı tarihi ögelerini bir arada kamuoyuna sunan TOGG; model ismi konusunda henüz net bir karara varmamış durumda. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın aktardığı bilgilere göre; modellerin doğrudan bir kelime olarak isimlendirilmeyeceği belirtildi. Harf ve sayı bileşimi veya sadece sayının ön planda olacağı modellerin piyasaya sürüleceğini söyleyen Karakaş; yeni bir kelime veya farklı bir referansı bulunan bir kelime öbeğinin model isimlerinde bulunmayacağını aktardı.

TOGG ve Çinli Farasis Energy’nin ürettiği elektrikli otomobil bataryalarının ise, 2023 başından itibaren seri üretime geçeceği duyuruldu. TOGG fabrikasındaki Batarya Üretim Merkezi’nde geliştirilen yeni bataryalar; modül ve paketler halinde seri üretime alınacak ve Şubat – Mart civarında satışa sunulacak. 2023 sonunda 1.8 milyar euro yatırım alınacağını da söyleyen TOGG CEO’su Gürcan Karakaş; bu yatırımın akıllı cihaz, kampüs ve teknoloji gelişimi üzerine olacağını belirtti. 4.33 milyar liralık sermayeyle Türkiye’de alanında zirvede bir firma olduklarını vurgulayan Karakaş; gelişim sürecinin 2023 sonrasında da devam edeceğini ifade etti.

TOGG otomobilleri için bayilik sistemine geçmeyeceklerini açıklayan Gürcan Karakaş; TOGG Deneyim Merkezleri’nin de satış işlemlerini online yöntemlerle devam ettireceğini duyurdu. Online satış sayesinde tüm Türkiye’de aynı anda bayisi bulunan bir firma gibi çalışılabileceğini söyleyen Karakaş; TOGG Deneyim Merkezleri sayesinde ürünlerle fiziksel tanışma sürecinin de mevcut olacağını vurguladı

Exit mobile version