TikTok tehlike sinyalleri veriyor: Kullanıcılara ABD’de kapanabileceğine dair bildirim gönderdi!

TikTok, ABD'deki kullanıcılara yönelik uygulamayı yasaklama girişimleri konusunda temsilcilerini aramayı önerdiği bir bildirim gönderdi. Bildiride, özellikle lise öğrencilerinden gelen birçok telefonun, Kongre Üyelerinin kim olduğuyla ilgili sorular içerdiğine dikkat çekildi.

tiktok abd habermeydan

TikTok tehlike sinyalleri veriyor.

TikTok, Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamanın yasaklanma potansiyeline karşı mücadele çabalarını hızlandırıyor. Uygulama, milyonlarca Amerikalı kullanıcısına, ABD uygulama mağazalarında devam etmek için ByteDance’e TikTok’u satma zorunluluğu getirecek bir önlem hakkında uyarılarda bulunuyor. Anlık bildirim, “TikTok ABD’de kapatılma riski altında” mesajını iletiyor ve kullanıcılara “Temsilcinizi şimdi arayın” talimatını içeriyor. Ayrıca, posta kodlarını girmeleri halinde temsilcilerinin ofisini aramak için bir kısayol sunuyor. Bildirilere göre, bu anlık uyarılar şimdiden büyük bir etki yaratmış durumda ve Temsilciler Meclisi çalışanlarının telefonlarına yoğun talep alındığı bildirilmiştir.

Ancak, TikTok’un bu stratejisinin beklenen etkiyi yaratmayabileceği düşünülmektedir. Politico muhabiri Olivia Beavers’ın aktardığına göre, çağrı selinin aslında “geri tepiyor” olabileceği ifade edilmiştir. Başkan Joe Biden’ın tasarıyı desteklediği belirtilmiş olsa da, TikTok’un önceki yasaklama tasarıları Beyaz Saray’ın onayını alamamıştı. Tasarı kabul edilirse TikTok’a ByteDance’tan ayrılma için altı aylık bir süre tanınacak, aksi takdirde uygulama mağazası yasağı yürürlüğe girecek. TikTok ise yasaklanması durumunda Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamen yasaklanacağını ve bunun milyonlarca işletmeye, sanatçıya ve kullanıcıya zarar vereceğini ifade etti.

Exit mobile version