TikTok oyun platformu haline geliyor!

Kısa video odaklı sosyal medya platformu TikTok yakında uygulamaya mini oyunlar dahil edecek. Şirketin konuyla ilgili ilk planları belli oldu.

TikTok

Çinli sosyal medya platformu TikTok rotasını bambaşka bir alana çeviriyor. Şimdiye kadar kısa video odaklı içerikleriyle milyonlarca insana ulaşmayı başaran uygulama yakında bir oyun platformu haline gelmeyi amaçlıyor. Şirket şu anda yeni özelliğini kısıtlı sayıda kullanıcı üzerinde test etmeye başladı.

İlk olarak Vietnam’daki bir grup kullanıcı tarafından test edilen TikTok’un oyun özelliği, platforma büyük avantajlar katacak. Şirket buradan elde edeceği yüksek reklam gelirlerin yanı sıra ayda 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan serviste, platformda harcanan süreyi de artıracak. Haliyle bu durum şirketin reklam potansiyelini daha da yükseltmiş olacak.

ByteDance şirketi tarafından yönetilen TikTok uygulaması, özellikle de Asya pazarında epey yaygın olan oyun sektörünü hedef alıyor. Yılın üçüncü çeyreğinde platforma gelmesi beklenen özellikle ilgili yetkililer şimdilik bir açıklama yapmaktan uzak durmayı tercih ediyor.

TikTok üçüncü taraf oyun stüdyolarıyla anlaşacak

Bir TikTok temsilcisi tarafından paylaşılan iddialara göre şirket, Zynga Inc. gibi üçüncü taraf oyun geliştiricileri ve stüdyolarıyla kendi uygulamalarına HTML5 tabanlı mini oyunlar getirecek. Platformu her zaman zenginleştirmenin çeşitli yollarını arayan yöneticiler, bu sayede piyasanın en yaygın pazarlarından biri olan oyunlar ile TikTok’u her anlamda bir ‘portal’ haline getirecek. Kullanıcılar uygulamadan çıkmadan pek çok işlevi gerçekleştirip keyifli vakit geçirebilecek.

Şu anda Vietnam’da test edilen oyun özelliği muhtemelen ilerleyen aylarda diğer ülkelerde de yayınlanacak. Şirket şimdilik konuyla alakalı resmi bir açıklamada bulunmadı. Fakat gelişmeler, beklenen özelliğin oldukça yakın olduğunu gösteriyor.

Exit mobile version