TikTok Music Spotify’a Rakip Oluyor!

Ünlü sosyal medya platformu TikTok, hedefleri arasına müzik alanında başarılı olmayı da ekledi.

tiktok1

Ülkemizde de kullanım oranıyla dikkatleri üzerine çeken TikTok uygulaması, yılın ikinci yarısından itibaren farklı yatırımlara da odaklanmayı hedefliyor. Elde ettiği kullanıcı sayısı sayesinde son dönemin en çok kâr eden sosyal medya platformlarından biri olan TikTok; bünyesi altında yeni hizmetlere de şans vermeyi düşünüyor. TikTok’un bağlı bulunduğu ByteDance firması, TikTok’a yeni bakış açıları kazandırabilmek adına çalışmalarını hızlandırdı.

Dünya’da 1.5 milyara yakın kullanıcı ağına sahip olan TikTok; kullanıcı deneyimini geliştirebileceği uygulamalarla sürdürülebilirlik süresini arttırmayı planlıyor. Video ve fotoğraf paylaşımında pek çok yeniliği dijital dünyaya katmasıyla bilinen uygulama, elde ettiği envanteri farklı bir boyutta kullanmak istiyor. Videolara eklenen müzikler sayesinde yüksek kapasiteli bir arşive ulaşan TikTok; ticari anlamdaki yeni atılımını da müzik sektöründe gerçekleştirmeyi tasarlıyor.

TikTok Music uygulamasını kısa bir süre içerisinde hayata geçirmek isteyen ByteDance yetkilileri, bu sayede üretim ve rekabet alanını genişletmeyi arzuluyor. TikTok Music’in orta ve uzun vadedeki hedefi; aralarında Spotify, YouTube Music ve Apple Music gibi firmaları da bulunduran dijital müzik dağıtım sektöründe zirveye oturmak olacak. ByteDance’in müzik alanında geliştirmeye hazırlandığı bu adım, firmanın marka başvurusuyla birlikte resmiyete kavuştu.

TikTok Music Ücretsiz Kullanıma Açık Olacak!

TikTok’un ana firması konumundaki ByteDance, yeni uygulamaları TikTok Music hakkındaki ilk detayları kamuoyuyla paylaştı. TikTok kullanıcılarının haricinde de alım yapabilen bir uygulama tasarladıklarını belirten ByteDance yetkilileri; müzik satın alma, indirme, paylaşma gibi özelliklerin tamamını içeren bir platformla kullanıcı karşısına çıkacaklarını söyledi. Ücretli ve ücretsiz versiyonlarının bulunacağı belirtilen TikTok Music’te; ücretsiz kısmın reklamlara açık olacağı ve bu alanlara alım yapma işlemlerinin kısa bir süre içerisinde başlanacağı da verilen bilgiler arasında.

Yalnızca bir sosyal medya platformunun etrafında kalmak istemediklerini belirten yetkililer; ByteDance çatısı altında yer alan TikTok markasını uzun süre boyunca çalışan bir yapı haline çevirmek istediklerini açıkladı. Bu hedef doğrultusunda TikTok Music girişimine başladıklarını basına aktaran yöneticiler; kullanıcıların müzik arşivinden duydukları memnuniyetten yola çıkarak bu adımı attıklarına da açıklamada yer verdi. TikTok’un müzik uygulaması haricinde de yatırımlar yapacağı, geçtiğimiz günlerde yaptıkları etkinliklerde de gün yüzüne çıkmıştı.

Sosyal medya platformu algısını genişletmek adına çalışmalarını sürdüren TikTok; yakın dönemde mobil oyunlarla alakalı da sunumlar gerçekleştirdi. TikTok içerisinde oynanabilen ve oyun oynarken video keşfi sağlayan bir uygulama alt yapısı tasarlandığı; kurumun düzenlediği sunumlarda yer alan projelerden biriydi. “Mini Oyunlar” ismi verilen uygulama alt başlığı; TikTok kullanıcılarının ekseriyetini oluşturan genç kitlenin uygulamada geçirdiği süreyi arttırmayı amaçlıyor.

ABD’de ve Türkiye’de Tepkiler Yoğun!

ABD’de yönetimsel bazda baskı gören ByteDance; uygulamanın gizlilik kurallarını ihlal ettiği ve bu yönde cezalandırılması şeklindeki iddialarla karşı karşıya kalmakta. TikTok’un ABD pazarındaki kriz devam ederken, bir yandan da farklı boyutlarda üretim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. TikTok’un ABD’de ceza alması ve kapatılması gibi bir süreç işlemesi durumunda, ünlü firmanın yatırımları bir süreliğine geri plana çekilebilir.

Türkiye’de ise kullanıcı kitlesinin ailelerinden gelen şikayetler ön plana çıkıyor. Çocuklarının TikTok nedeniyle aileye maddi kayıplar yaşattığını ve kapatılması gerektiğini söyleyen veliler; bu konudaki baskıyı üst mercilere taşımayı planlıyor. Firma hakkında pek çok davanın ellerine ulaştığını söyleyen avukatlar; bu sorunun kapatılma yoluyla çözülmeyeceğini tavsiye etmelerine rağmen duruma engel olamadıklarını açıkladılar.

Exit mobile version