PowerPoint’in yaratıcısı Dennis Austin yaşamını yitirdi

Dennis Austin, Windows'un sunum aracı PowerPoint'in yaratıcılarından biri olarak bilinen isimlerden biriydi ve 76 yaşında akciğer kanseri sonucunda vefat etti.

dennis austin habermeydan

PowerPoint’in yaratıcısı Dennis Austin yaşamını yitirdi.

Efsanevi Windows uygulaması PowerPoint’in yaratıcısı olan Dennis Austin, 1 Eylül tarihinde California’daki evinde yaşamını yitirdi. The Washington Post’un haberine göre, 76 yaşındaki Austin, akciğer kanserinin beynine metastaz yapması sonucu hayatını kaybetti.

Dennis Austin, yazılım geliştiricisi olarak kariyerine başlamadan önce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Santa Barbara Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde mühendislik eğitimi aldı. Daha sonra PowerPoint’i geliştirmek için Forethought adlı yazılım şirketine katıldı. Şirket, PowerPoint’i 1987 yılında piyasaya sürdü ve sadece birkaç ay sonra Microsoft tarafından satın alındı. Austin, 1985’ten 1996 yılına kadar PowerPoint’in baş geliştiricisi olarak görev yaptı.

Austin’in iş ortağı Robert Gaskins, Sweating Bullets adlı kitabında Austin’in PowerPoint’in icadı üzerine katkılarını belirtti. Gaskins, Austin’in PowerPoint’in ana tasarım fikirlerinin yarısından fazlasını ortaya attığını ve eğer Austin bu yazılımı tasarlamasaydı, belki de hiç kimse tarafından duyulmayacağını yazdı.

Exit mobile version