PlayStation 5 tedarik problemi yakında çözülüyor!

Sony tarafından geliştirilen PlayStation 5 oyun konsolu yakında çip krizi ve tedarik sıkıntılarından tümüyle kurtulacak. İşte şirketin konuya ilişkin açıklamaları...

PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment, 2020 yılında PlayStation 5 oyun konsolunu piyasaya sürdü. PS4’ün ardılı olarak karşımıza çıkan cihaz iki farklı sürümüyle raflara geldi. Geliştiriciler konsol için diskli ve dijital versiyonlar tasarladı. Üst seviye özellikler ile gelen model kullanıcılardan tam not alırken; ne yazık ki yaşanan çip krizi yüzünden cihaza olan talep bir türlü istenildiği gibi karşılanamadı.

Halen daha dünyanın pek çok bölgesinde PlayStation 5 cihazları sınırlı sayılarda satılıyor. Türkiye’de de bu konsolu rahat bir şekilde bulmak ne yazık ki pek mümkün değil. Fakat yakında bu problemin nihayet sona ereceği açıklandı.

PlayStation 5 satışlarında yüzde 60 artış

Sony, 31 Mart tarihinde sona eren mali yılda toplamda 11,5 milyon cihaz sattığını açıkladı. Şirket bu mali yılda dünya çapında 18 milyon konsol satmayı amaçladığını paylaştı. Kısa sürede satışlarını yüzde 60 oranında artıran şirket, yavaş yavaş mevcut çip krizinden kurtulmaya başladı. Öte yandan COVID-19 pandemisinin yol açtığı diğer tedarik zinciri sorunları da ortadan kalkıyor.

Şirketin CFO koltuğunda oturan Hikori Totoki konuya ilişkin açıklama yaptı. PS5 stoklarının hala çok yetersiz olduğunu aktaran yetkili, Sony’nin ilk etapta 22,6 milyon konsol üretmeyi planladığını, fakat bu hedefi 18 milyona düşürdüklerini söyledi. Fakat çip krizi olmasaydı bile, yüksek tüketici taleplerini yine de karşılamakta zorlanabileceklerini ifade etti.

Şimdiye kadar toplam 2 milyon PS5 satıldı

Sony yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 2 milyon PS5 satışına imza attı. 2020’de piyasaya çıkan cihazın toplam satış rakamı ise 19 milyon olarak kayıtlara geçti. Totoki yakında mevcut sıkıntıların tamamının ortadan kalkacağını ve şirketin çok daha fazla konsolu tüketicilerle buluşturacağını bildirdi.

Exit mobile version