Oyunda ölenleri gerçek hayatta da öldüren sanal gerçeklik gözlüğü geliştirildi

Oculus'un yaratıcısı Palmer Luckey, insanları bilerek öldüren bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdi.

nerve gear habermeydan

“NerveGear” adlı sistem, kullanıcıların gerçek hayatıyla sanal hayatını aynı anda sona erdirerek sanal ve gerçek yaşamı birbirine yakınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Luckey, biri bu gözlüğü kullanırken sanal gerçeklik oyununda ölürse gerçek hayatta da öleceğini açıkladı.

Cihaz, sanal gerçeklik oyununda ölüm gerçekleştiğinde, gerçek hayatta “kullanıcının beynini anında imha eden” üç patlayıcı modül bulunduruyor.

Luckey sistemin şu an için geliştirme aşamasında olduğunu ifade ediyor. Kullanıcının sanal gerçeklikten kopmasını ve gözlüğü çıkarmasını önleyebilecek bir sistem geliştirilmeye çalışılıyor.

Tasarımın hata riskinden dolayı Luckey henüz sistemi kendisinin deneyimlemediğini duyurdu.

“NerveGear”ı duyurduğu  yazıda Luckey, “Gerçek hayatınızı sanal avatarınıza bağlama fikri beni her zaman büyüledi, bahisleri anında maksimum seviyeye çıkararak kişileri sanal dünyayla ve içindeki oyuncularla nasıl etkileşime girdiklerini temelden yeniden düşünmeye zorluyorsunuz” yazdı.

“Güçlendirilmiş grafikler bir oyunun daha gerçek görünmesini sağlayabilirken, yalnızca ciddi sonuçların tehdidi bir oyunun size ve oyundaki diğer herkese gerçek hissettirmesini sağlayabilir. Gerçek hayattaki sporlar uzun zamandır benzer riskler etrafında dönmesine rağmen, bu video oyunu mekaniklerinin hiç keşfedilmemiş bir alanı.”

Bu teknoloji, anime dizisi Sword Art Online’ın hikayesini anmak adına geliştirildi. Animenin senaryosunda benzer bir teknoloji yaratıldığı tarihte bu teknoloji duyurulmuştur ve de ekipmanın adı bu animeden alınmıştır. SAO’da oyuncular sanal bir zindana düşer ve savaşarak dışarı çıkmaları gerekir. fakat başarısız olurlarsa gerçek hayatta da ölürler.

 

 

Exit mobile version