Otomotiv devi Fiat yakında tamamen elektrikliye geçiyor!

İtalya merkezli otomobil şirketi Fiat, Temmuz ayından itibaren İngiltere'de yalnızca elektrikli araçlara yer verecek.

Fiat

İtalya merkezli ünlü otomobil üreticisi Fiat, yaptığı çevre dostu planlamalar kapsamında elektrikli araçlara geçişi hızlandırıyor. Şirket, İngiltere pazarı için önemli bir haber vererek elektrifikasyon çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Temmuz ayından itibaren firma, İngiltere pazarında yalnızca elektrikli bir motorla donatılmış modellerini satmaya başlayacağını duyurdu. Bu pazarda sadece hibrit ve yüzde 100 elektrikli otomobillere yer verecek Fiat’ın artık içten yanmalı motorla donatılmış arabalara veda edeceği anlaşıldı.

Fiat otomobil pazarında yüzde 60 oranda elektrikli satıyor

2021 yılında yayınlanan raporlara göre Fiat, Birleşik Krallık pazarında yüzde 60 oranda elektrikli otomobillere yer veriyordu. Fakat çok yakında bu oran yüzde 100’e ulaşacak. Elektrifikasyona 500 Hybrid ve Panda Hybrid ile geçiş yapan şirket, tamamen elektrikli 500 modeli ile yoluna devam etti ve son olarak portföyüne 500X ve Pito Hybrid gibi modelleri dahil etti.

Şirketin yöneticisi Greg Raylor, gelişmelere ilişkin şu açıklamaları kayıtlara geçti: “Fiat’ın tarihindeki bu adım, tüm müşterilerimiz için sürdürülebilir ve uygun fiyatlı mobilite çözümleri sağlama taahhüdümüzde çok önemli bir noktaya işaret ediyor.

Diğer ülkelerde de elektrifikasyon artabilir

Fiat’ın İngiltere pazarında yalnızca elektrikli araçlara yönlenme sebebi, esas itibariyle ülkedeki otomobil kullanıcılarının bunu talep etmesinden kaynaklanıyor. Fakat şirket, diğer bölgelerde de yavaş yavaş elektrifikasyona yönelik çalışmalarını hızlandırmak istiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda, firmanın dünyanın birçok bölgesinde yalnızca elektrikli modellere yer vermesi epey olası görünüyor.

Exit mobile version