Netflix’ten birçok ülke için indirim kararı!

Netflix, kişi başına düşen gelirin düşük olduğu 30'dan fazla ülkede abonelik ücretlerini yüzde 20 ile 60 oranında düşürdü.

netflix bircok ulkede indirim karari habermeydan

190’dan fazla ülkede faaliyet gösteren dijital yayın platformu Netflix, daha fazla abone çekmeye çalışırken 30’dan fazla ülkede fiyatları düşürüyor. Alınan bilgilere göre indirim, Yemen, Ürdün, Libya ve İran dahil olmak üzere Orta Doğu ülkeleri; Kenya’nın da içinde bulunduğu Sahra altı Afrika pazarları ve Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerini kapsıyor.

Ayrıca, Latin Amerika’da, Nikaragua, Ekvador, Venezuela gibi ülkeler ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler gibi Asya’nın bazı bölgelerinde de abonelik fiyatlarında düşüş görüldü.

Türkiye’de yaptığı fiyat artışları ile gündeme gelen Netflix’in, abonelik paketlerindeki fiyat artışı yıllık bazda yüzde 139’lara yükselmiş ve son olarak 17 Ocak’ta abonelik ücretlerine zam yapmıştı.

Ampere Analysis araştırma yöneticisi Toby Holleran, 230 milyondan fazla üyesi bulunan Netflix’in belli planlardaki indirimlerinin 10 milyondan fazla üyeyi kapsadığını ve toplam üye sayısının yüzde 4’ünden fazlasına denk geldiğini söyledi.

Exit mobile version