Netflix oyunları akıllı televizyonlar ve bilgisayarlara geliyor

Oyun odaklı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Netflix, oyunlarının mobil cihazlar haricinde de oynanabilmesi için deneme sürecini başlattı.

Netflix oyunlari habermeydan

Netflix oyunları akıllı televizyonlar ve bilgisayarlara geliyor.

Geçtiğimiz yıl akıllı telefonlar için içeriklerine yönelik bazı mobil oyunlar geliştiren küresel internet televizyon ağı Netflix, şimdi de televizyon ve bilgisayarlar üzerinden de açılabilen yeni bulut oyun servisi Netflix Games’i test etmeye başladı. Şirket, yaklaşık 2 yıldır oyunlar özelinde önemli çalışmalar yapıyor.

Oyun dünyasına adım attığı Kasım 2021’den bu yana 70 oyun yayınlayan Netflix, 40 yeni oyunu daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeni servisi ile oyun deneyimine farklı bir boyut kazandıracak olan Netflix, özellikle televizyonlarda herhangi bir konsol ihtiyacı duyulmadan oyun oynatılmasını sağlayacak.

Yapılan açıklamalara göre Netflix’in oyunları, belirli televizyon modelleri, PC ve Mac modellerine gelecek. Netflix, geçtiğimiz günlerde iPhone ve iPad modellerini oyun kumandasına çeviren Netflix Game Controller isimli bir mobil uygulama da yayınlamıştı.

Kanada ile Birleşik Krallık’ta bulunan az sayıdaki abonesiyle yeni oyun servisini test eden Netflix, yakında platformunu destekleyen cihazlar üzerinden oyun sektörüne yeni bir hareket getirecek.

Netflix’in yeni oyun servisini destekleyen TV’ler:

-Amazon Fire TV

-Google TV destekli ürünler

-LG markalı televizyonlar

-Nvidia Shield TV

-Roku

-Samsung markalı televizyonlar

 

 

Exit mobile version