NASA’dan Büyük Patlama ile yaşıt galaksi görüntüsü

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Dünya'dan 3 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir galaksiye ait ayrıntılı bir görüntü paylaştı. 

nasa galaksi goruntusu habermeydan

NASA, Dünya’ya üç milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan izole bir galaksinin oldukça ayrıntılı bir görüntüsünü paylaştı. Görüntüde binlerce eski yıldız görünmekte.

Cüce gök ada, Wolf–Lundmark–Melotte (WLM) yalnızca 2016’da Spitzer Uzay Teleskopu tarafından görüntülenmişti, fakat bu görüntüler James Webb’in (JWST) elde ettiği görüntüler kadar net değildi.

James Webb’in NIRCM’i (Yakın Kızılötesi Kamera), en eski yıldızlardan ve galaksilerden gelen ışığı algılayabiliyor. Ve görüntülediği cüce gökada WLM, bizim galaktik mahallemizde ama bizim galaksimizden 10 kat daha küçük. 1909’da Max Wolf tarafından keşfedildi.

Galaksi, milyarlarca yıl varolmuş olduğu düşünülen düşük kütleli yıldızları içerir ve bu, Büyük Patlama’nın ardından kısa bir süre sonra oluştuklarını ifade eder.

Çalışmalardaki hedef, bu düşük kütleli yıldızların özelliklerini, özellikle yaşlarını belirlemek, çok uzak geçmişte neler olduğuna dair fikir edinmek.

Exit mobile version