NASA, Ay’a ne zaman yerleşileceğini açıkladı

NASA'nın Orion görevinin başındaki isim, insanların Ay'a ne zaman yerleşeceğini açıkladı.

nasa ayda yasam tarihi verdi habermeydan

Artemis göreviyle tekrardan daha Ay’a dönmeyi planlayan NASA, önümüzdeki 10 yıl içerisinde insanların Ay’a yerleşeceğini düşünüyor. Bu sayede Ay’da uzun süreli deneyler yapılabilecek.

NASA, Orion aracının fırlatarak Artemis 1 görevini başlatmış oldu. NASA’nın Orion görevinin başındaki isim olan Howard Hu, Ay görevlerinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Orion aracı fırlatıldığında bir açıklamada bulunan Hu, “İnsanlı uzay uçuşları için tarihi bir gün” ifadesini kullanmıştı.

Gelecek 10 yılda Ay’da yaşamaya başlayabiliriz

Bir televizyon programına konuk olan Hu, yaptığı açıklamalarda , “Bu aynı zamanda insanlı uzay uçuşlarını ve derin uzayın keşfini seven herkes için tarihi bir gün” ifadelerini kullandı.

Ay’a geri dönüşün tekrarlanabilir bir programla yapılması gerektiğini açıklayan Hu, Orion’ın tekrardan Ay’a iniş için insanları taşıyacağını ifade etti. Sonrasında da şu anda yapılan uçuşun başarılı olması durumunda insanlı olarak tekrarlanacağını hatırlattı. Böylelikle 1972’deki son seferden 50 yıl sonra tekrardan Ay’a ayak basılmış olacak.

Şu anda devam eden görevin başarılı bir şekilde ilerlediğini açıkladı.

Hu’nun açıklamalarına göre Artemis 1 görevinin ardından Ay yüzeyinde yerleşik hayata geçiş hızlanacak, önümüzdeki 10 yıllık dönemde Ay’da insanlar hayat sürdürmeye başlayacak. Bilimsel hedefi olan bu çalışmalar, özellikle Ay’ın güney kutbunda su bulunup bulunmadığına odaklanacak. Böylelikle Mars gibi gezegenlere insanlığın ayak basabilmesi için Ay, önemli bir üs haline gelecek.

Orion kapsülü 11 Aralık’ta Dünya’ya dönecek. Dünya’ya başarılı bir şekilde indirilebilmesi de çalışmanın önemli aşamalarından biri.

Exit mobile version