MUBI, Türkiye Gelirlerini Depremzedelere Bağışladı!

Çevrimiçi film izleme platformlarının öncülerinden MUBI; bu yıl Türkiye'de elde ettikleri geliri depremzedelere bağışladığını açıkladı.

mubi 1

Çevrimiçi film izleme platformlarının öncülerinden MUBI; Türkiye’deki sosyal medya hesapları aracılığıyla, Kahramanmaraş’ta yaşanan depreme dair üzüntülerini ve depremzedeler için düşünülen yardım planını kamuoyuyla paylaştı. Bağımsız filmlerin başlıca adresi olarak bilinen MUBI; bu yıl Türkiye’de elde ettikleri gelirin tamamını Ahbap Derneği’ne bağışlayacağını duyurdu. MUBI’nin Türkiye için planladığı bu yardım hamlesi; birçok film platformu takipçisi tarafından takdirle karşılandı.

MUBI Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada; kuruluşun tüm Dünya’daki abonelerinin ve çalışanlarının duyduğu üzüntüden bahsetti. Yaşanan süreçte çalışanlarının önemli bir kısmının bağış yaptığını belirten MUBI Türkiye; Geride kalan dört gün boyunca yaraların sarılmasına naçizane bir destek sunabilmek adına Arjantin’den İtalya’ya, Kanada’dan Hindistan’a pek çok çalışanımız Ahbap hesaplarına kişisel bağışta bulundu.” sözleriyle şirket içerisinde yaşanan gelişmeleri aktardı.

Bu sözlerin ardından depremzedelerle alakalı yardım planını açıklayan MUBI; 2022 yılında Türkiye’den elde edilen gelirlerinin tamamını Ahbap Derneği’ne bağışladığını duyurdu. MUBI’nin Türkiye’de yaşanan afete ilişkin destek açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Bununla birlikte Türkiye’de bu yıl elde ettiğimiz gelirin tamamını yine Ahbap Derneği aracılığıyla depremzedelere bağışladık. Sinema endüstrisindeki önemli isimlerin desteğiyle bağış kampanyasını tüm dünyaya yaymak için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye bizim için çok değerli ve üstümüze düşen ne varsa bundan sonra da yapmaya hazırız.”

MUBI Aboneleri Yoğun Bir Tepki Göstermişti!

Geride bıraktığımız yılın tüm gelirlerini Kahramanmaraş ve çevresindeki deprem mağdurlarına bağışladığını açıklayan MUBI; birçok firmayla birlikte sosyal medyada tepki toplamıştı. Netflix, Disney Plus, Spotify gibi internet içeriği yayımlayan oluşumların destek sunmaması; aboneleri tarafından sert bir dille eleştirilmiş ve birçok kullanıcı aboneliklerini iptal etmişti. Bağımsız sinema takipçilerinin birçoğu da, MUBI’yi de benzer şekilde tenkit etmişti.

Bu duruma ek olarak, MUBI’nin kurucusunun Türk olması da tepki çeken diğer bir konu oldu. MUBI’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Efe Çakarel’in dört gün boyunca paylaşım yapmaması; MUBI’yi sosyal medyada takip edenler tarafından çokça eleştirildi. Dün itibarıyla önce Efe Çakarel’in Türkçe paylaşımı, sonrasında da MUBI Türkiye’nin yardım beyanının duyurulduğu paylaşım yapıldı. Bu kararın paylaşılmasıyla birlikte birçok MUBI abonesi, bağımsız sinemanın en önemli internet oluşumu olarak bilinen firmayı tebrik etti.

Exit mobile version