Microsoft, Chrome ile olan rekabette yeni bir dönemi başlattı

Teknoloji devi Microsoft, Google’un Chrome’u ile rekabet edebilmek için yeni bir dönem başlattı. Microsoft kullanıcılarına para ödemeye başlattı.

Microsoft Chrome ile olan rekabette yeni bir donemi baslatti

Microsoft, arama motoru sektöründe tekel durumda olan Google ile mücadele etmek için türlü yollar deniyor. Daha önce Edge ile Chrome tarayıcısı indirmek isteyen kullanıcılara, “Edge, Microsoft’un güvenilirliğiyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışıyor”, “Bu tarayıcı çok eski, 2008! Yenisini biliyor musun? Edge”, “Edge, çevrim içi alışveriş için en iyi tarayıcıdır.” şeklinde bildirimler gönderen Microsoft şimdide kendi tarayıcısını kullananlara para ödemesi yapacak.

Microsoft daha öncede benzer şekilde genç ve çocuk kullanıcıları kendisine çekebilmek için Minecraft’ı hizmete sokmuştu.

Rewards ile kullanıcılarını ödüllendiriyor

Microsoft bir süredir ”Rewards” ile kullanıcılarını ödüllendiriyor. Rewards ile Microsoft her gün işlem yapan kullanıcılara ücretsiz ödüller sunan bir program.  Öte yandan Microsoft, Bing’de arama yapan kullanıcılara puanlar veriyor ve kullanıcılar bu puanlarla Xbox hediye kartları, Game Pass Ultimate ve Roblox’un para birimi Robux gibi diğer oyun içi paralarla takas yapabiliyorlar.

Exit mobile version