Meta Platformu’na yasadışı uyuşturucu satışıyla ilgili soruşturma açıldı

ABD savcıları, Facebook ve Instagram'un sahibi olan Meta'yı, çevrimiçi yasadışı uyuşturucu satışını teşvik etmekle suçlamak için soruşturma başlattı.

meta habermeydan

Meta Platformu’na yasadışı uyuşturucu satışıyla ilgili soruşturma açıldı.

Cumartesi günü Wall Street Journal’ın aktardığına göre, kaynaklar, mahkeme celplerinin yayınlandığını ve Meta’nın sosyal medya platformlarının yasadışı uyuşturucu satışlarını kolaylaştırıp kolaylaştırmadığını ve bundan kâr elde edip etmediğini araştırmaya başladıklarını belirtti.

Mahkeme celbi kopyalarına göre savcılar ayrıca “Meta platformlarındaki ihlal niteliğindeki uyuşturucu içeriği ve/veya Meta platformları aracılığıyla yasadışı uyuşturucu satışı” ile ilgili kayıtları da talep etti. Covid-19 salgını sırasında tele-sağlık şirketleri; dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, anksiyete ve diğer tıbbi durumların tedavisi için reçeteli ilaçlara yönelik reklamlar yayınlayarak Facebook ve Instagram’dan faydalandı. Satıcılar ayrıca, Meta sitelerinde popüler kilo verme ilaçlarının sahte versiyonlarını tanıttılar, bazıları henüz FDA onayına sahip değil. Ancak Meta, işaretlenen reklamlardan bazılarını kaldırsa bile, yakında yeni reklamların ortaya çıkacağını belirtti.

Haberlere göre, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) soruşturmaya dahil oldu ancak konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı ve bu tür soruşturmaların her zaman resmi suiistimal suçlamalarına yol açmadığını vurguladı.

Meta da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, sentetik uyuşturucuların çevrimiçi satışını durdurmak için Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililerle birlikte çalıştığını belirtti.

Yasa koyucuların, Meta’yı üçüncü tarafların kendi platformlarında paylaştıklarından sorumlu tutma çabaları, İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. Maddesi nedeniyle engellendi; bu madde, birkaç istisna dışında, çevrimiçi platformların üçüncü tarafların paylaştıklarından sorumlu olmadığını ifade ediyor.

 

 

Exit mobile version