Martı TAG nasıl kullanılır?

Martı tarafından ticari bir kazanç güdülmeden kullanıma sunulan TAG nedir ve nasıl kullanılır?

Martı TAG nasıl kullanılır?

Martı TAG nasıl kullanılır?

Martı TAG, çevre duyarlılığını ve paylaşım kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayarak geliştirdiği TAG adındaki yeni platformunu hizmete sundu. Şirket, bu yeni uygulama ile kar elde etmeyi amaçlamadığını belirtiyor. TAG (Tek Araçla Gidelim) isimli bu yeni platform tam olarak nedir ve nasıl kullanılır?

TAG nedir ve nasıl kullanılır?

TÜİK’in geçtiğimiz Mart ayında yayınladığı istatistiklere göre son 1 senede İstanbul trafiğine 250 bin civarı yeni araç dahil oldu. Toplam sayı ise 4 milyon 688’e vardı. Araç sayısındaki bu artış da trafikten hava kirliliğine kadar birçok farklı sorunu doğuruyor.

Ancak ileriki senelerde bu sayının sadece 3’te 1 oranında azalması durumunda bile trafik yoğunluğunun yüzde 70, otopark yoğunluğunun ise yüzde 95 oranında düşeceği öngörülüyor. Bu konuda da Martı’nın hizmete sunduğu TAG  (Tek Araçla Gidelim) uygulaması sorumluluğu bir nebze devralıyor.

Çünkü artık bir yere yapacağınız yolculuk sırasında TAG üzerinden araç paylaşımı gerçekleştirebileceksiniz. Mesela, TAG Sürücü iseniz, aynı rotada giden Martı TAG kullanıcılarını anlaştığınız ücret karşılığında aracınıza kabul edebilir, birkaç yolcuyla seyahat edebilirsiniz. Bu uygulamayla hem trafiğin azalmasına katkı sağlayıp yakıt ücretinden de tasarruf edebilirsiniz.

TAG Sürücü uygulaması nasıl indirilir? TAG Sürücü nasıl olunur?

TAG Yolcu nasıl olunur?

TAG yolcusu olabilmek için Martı kullanıcısı olmak zorundasınız. Ayrıca Mernis’ten geçmiş, selfie yüklemiş, kredi kartı bilgileri yüklemiş olmalısınız. Eğer bu işlemleri yaptıysanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Şu anda Martı tarafından kullanıcılar birçok güncel kampanya ile destekleniyor. Bunların bazıları şu şekilde:

Exit mobile version