Katlanabilir akıllı telefonlar trend oluyor! Sektör, 2021’de 10 milyon sevkiyata ulaştı

Samsung, geçtiğimiz yıllarda neredeyse katlanabilir segmente sahipti. Ancak, rekabet sonunda geliyor gibi görünüyor. Katlanabilir akıllı telefonların çoğu Çin pazarıyla sınırlı olsa da, daha fazla katlanabilir akıllı telefonun küresel sahneye girmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu biliyoruz

Katlanabilir akıllı telefonlar trend oluyor! kategori 2021'de 10 milyon sevkiyata ulaştı

Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip ile zaten rahat bir konuma sahip ve güçlü satış tahminleri ile yeni bir nesil hazırlıyor. Koreli firma, katlanabilir segmentin önümüzdeki yıllarda da sürekli gelişimini sürdürmesini bekliyor. Samsung Mobile Başkanı TM Roh’a göre, katlanabilir akıllı telefon endüstrisi 2021’de yaklaşık 10 milyon sevkiyat gördü. Rakam 2020’ye göre yüzde 300 arttı. Roh, yüksek satışların önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde devam edeceğine inanıyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar sağlam bir kullanıcı tabanını fethediyor

Yöneticiye göre , “katlanabilir akıllı telefonlar yaygınlaşıyor ve genel akıllı telefon pazarında daha büyük bir iddiaya giriyor”. IDC daha önce 2021 için toplam 7,1 milyon katlanabilir gönderiyi tahmin ettiği bir rapor yayınladı. Roh, geçen yıl Galaxy Foldable kullanıcılarının yüzde 70’inin Galaxy Z Flip 3’ü tercih ettiğini paylaşmaya devam ediyor. İlginç bir şekilde kapaklı cihaz hayranların favorisi. Samsung’un katlanabilir akıllı telefon serisinde seçim. Şirkete göre Galaxy Z Fold 3 ise çoklu görevlere öncelik veren ve büyük ekran deneyimine ihtiyaç duyanların tercihi.

Katlanabilir akıllı telefonlar sağlam bir kullanıcı tabanını fethediyor

Samsung Mobile Başkanı, açıklamasını yaklaşmakta olan katlanabilir akıllı telefonla alay ederek bitiriyor. Ona göre Samsung, gelecek nesil ile önemli ilerlemeler kaydetti. Yeni katlanabilir akıllı telefonlar her ayrıntıda iyileştirmeler getiriyor. Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 , 10 Ağustos’ta piyasaya çıkacak. Şirket, 2022’de ikinci Galaxy Unpacked etkinliğine ev sahipliği yapacak. Şirket, bu cihazlarla gelen gelişmelerden emin. Her iki katlanabilir akıllı telefonun da öncekilerden daha fazla satmasını bekliyor. Görünüşe göre Samsung, küresel pazarları fethetmekte çok fazla zorluk çekmeyecek. Sonuçta Moto RAZR 2022’nin geleceği belirsiz. Aynı şekilde Çin’deki katlanabilir telefonların çoğu da Çin’de mahsur kaldı.

Exit mobile version