Juventus Resmen FIFA 23’te!

Bir süredir FIFA serisinde yer almayan Torino ekibi, yeni sezonla birlikte oyunda kendi ismiyle var olacak.

juve fifa

İtalya Serie A tarihinin en çok şampiyonluk elde eden kulübü Juventus; geçtiğimiz yıllarda Konami’yle olan anlaşması sebebiyle diğer oyunlarda kendi ismiyle yer alamadı. Bu süreçte yalnızca Pro Evolution Soccer (PES) serilerinde yer alan Juventus; Football Manager ve FIFA’da ise farklı isimlerle temsil edildi.

FIFA’da Piemonte Calcio (Piemonte: Torino şehrinin bulunduğu eyalet.), Football Manager’da ise Zebre (Zebralar) isimleriyle boy gösteren Juve; dün yaptığı açıklamayla birlikte bu duruma son verdi. FIFA serisinin yapımcısı EA Sports’la kapsamlı bir anlaşmaya imza attıklarını belirten Juventus resmi hesapları; yakın dönemde Torino ekibinin FIFA’da farklı şekillerde temsil edilebileceğinin de ön gösterimini yapmış oldu.

FIFA 23’te Yepyeni Bir Juventus!

EA Sports’la yapılan anlaşma kapsamında, Juventus’un uzun vadeli ve detaylı planlarla oyunda yer alacağı kesinleştirildi. 30 Eylül 2022’de yayınlanacağı açıklanan FIFA 23’te kendi forması, logosu ve ismiyle katılım gösterecek olan Juve; aynı zamanda antrenörü Massimiliano Allegri’nin de kendi yüzüyle katılımını sağlayacak. Oyun için yapılan anlaşma sayesinde, Juventus’a dair pek çok detay da oyuncuların hizmetine sunulacak.

EA Sports’un yaptığı açıklamayla netleşmeye başlayan bu konu, Juventus’un oyundaki öncü takımlardan biri olmasını sağlıyor. Takıma dair detaylar arasında Allianz Stadyumu’nu da ekleyen Torino ekibi; futbol maçından daha fazlasını da oyunculara sunmayı hedefliyor. Yayımlanan tanıtımda şehre dair detaylar da sunan EA Sports ekibi; Torino şehrini oyunun farklı bölümlerinde de kullanmak istiyor. EA’in FIFA oyunlarıyla birlikte sunmak istediği kültür ve yaşam tarzı profilinde Juventus ve Torino’dan yardım alacağı; bu konudaki resmi anlaşmaların da oyunla birlikte yürürlüğe gireceği açıklandı. Juventus, EA Games’in resmi şehir kültürü partneri olarak konumlandırıldı.

FIFA Serisinde Son Durum Belli Oldu!

Juventus’un imzaladığı anlaşma, EA Sports’un futbol oyunlarındaki kaderinin de belirlenmesine önayak oldu. FIFA 23 sonrasında futbol oyunlarına FIFA ismini vermeyeceğini açıklayan EA Games; kurumla olan anlaşmayı sonlandıracaklarını çok önceden kamuoyuyla paylaşmıştı. FIFA’nın yeni geliştiricilerle farklı bir rotaya gireceği, kısa bir süre önce kesinleşmişti. Juventus’la yapılan anlaşma sonrasında ise, EA Sports’un futbol piyasasındaki rotası belirlendi.

EA Sports FC ismiyle yeni bir seriye başlayacağı açıklanan EA Games; bu oyun serisinde de dünyanın en önemli futbol takımlarına yer verecek. FIFA’nın isim öncülüğünün olmadığı ilk futbol oyununa hazırlanan EA Games; 2023 sonbaharında yepyeni bir döneme adım atmış olacak. Juventus’la birlikte pek çok Premier Lig ekibi ve La Liga’nın devlerinin de EA Games’le anlaşmaya vardığı biliniyor. Yeni dönemdeki EA futbol oyununun da, tıpkı FIFA serisi gibi ilgi çekmesi bekleniyor.

1993 yılından bu yana FIFA’yla partnerliğini sürdüren EA Games; bu ortaklığın 30. yılında seriye veda edecek. Futbolun en üst kurumuyla kurduğu bağ sebebiyle her zaman ön planda olan EA Sports; FIFA serisi sayesinde yüz milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başardı. 2010’lu yıllardan itibaren ezeli rakibi PES’i geride bırakmasıyla da çok konuşulan FIFA serisi; EA Sports’un kulüplerle yaptığı partnerlik anlaşması sayesinde de öne çıkmaktaydı. Yeni dönemde EA Sports FC’nin de; FIFA severler tarafından kısa bir sürede kabul görmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version