İphone 14 Pro Max Teknik Özellikleri ve Fiyatı

İphone 14 Pro Max Teknik Özellikleri ve Fiyatı

İphone 14 Pro Max Teknik Özellikleri ve Fiyatı

İphone 14 pro max son çıkan 14 serisinin en çok merak edilen modellerinden biri. Sahip olduğu özellikler ile dikkatleri çeken bu model kullanıcılarına birçok önemli yenilik sunuyor. Ekran boyutunun büyük olması ve aynı zamanda güçlü işlemcisi sebebi ile yeni bir kullanım deneyimi sağlıyor. Bu sebeple serinin en çok merak edilen modeli olarak ön plana çıkıyor. Özellikle diğer modellerden alıştığımız çentik bu modelde olmadığı için ortaya farklı bir görünüm çıkıyor.

Serinin en pahalı modeli olan iphone 14 pro max kamerada yapılan geliştirmeleri ve her zaman açık ekran özelliği ile de dikkat çekiyor. 6,7 inç ekran boyutu ile büyük ekran seven kişiler için en ideal seçeneklerden biri olan iphone 14 pro max 13 serisi ile karşılaştırıldığı zaman ortaya ciddi donanımsal iyileştirilmeler çıkıyor. Daha gelişmiş kamera, daha gelişmiş işlemci ve diğer yeni özellikler bu modeli çok daha güçlü hale getirmiş. Apple herkesin merakla beklediği 10 gigabit 5g modemi ilk olarak 14 serisi telefonlarında kullanıyor. Aynı zamanda bu telefon en güçlü telefon haline getiren A16 bionic çip bu serinin en önemli yeniliklerinden biri. İphone 14 pro max özelliklerini kısaca sıralamak gerekirse ortaya şu şekilde bir tablo çıkıyor;

İphone 14 Pro Max Kaç Para?

Uzun zamandan bu yana iphone 14 Pro Max modelinin çıkmasını bekleyen kişilerin en çok merak ettikleri konulardan biri de bu ürünün fiyatı. Sahip olduğu özelliklere göre farklı fiyat seçenekleri ile satışa sunulan iphone 14 Pro Max ülkemizde oldukça yoğun ilgi gördü. Şu an ki satış fiyatları şu şekilde;

İlk olarak Amerika’da 1099 dolardan satışa çıkan iphone 14 Pro Max modeli ilk duyuru yapıldığından bu yana kullanıcılarında heyecan yaratan bir model. Ülkemizde 16 Eylül’de satışa sunulacak ve 23 Eylül’de teslim edilecek. Hem sahip olduğu gelişmiş özellikler hem de birçok kişiye göre dünyanın en kaliteli telefonu olması sebebi ile herkesin sahip olmak istediği bir model. Apple kalitesini bilen birçok kişi 14 serisi içinde kendilerine en uygun modelin hangisi olduğunu araştırıp en kısa zaman içinde sahip olmak istiyorlar. İphone 14 Pro Max kaç para sorusuna yanıt arayan kişiler yukarıdaki fiyatlar ile bu modele sahip olabilirler. Ürünün fiyatları depolama seçeneklerine göre belirlenmiş ve depolama alanı arttıkça fiyat aynı oranda artıyor.

İphone 14 Pro Max Türkiyeye Ne Zaman Gelecek?

Türkiye’de yaşayan Apple kullanıcıları tüm dünya kullanıcılar gibi 14 serisini büyük bir merakla bekliyorlar. Şu an en gelişmiş cep telefonu olarak kabul edilen iphone 14 Pro Max ülkemizde 16 Eylül’de ön siparişe açılacak ve 23 Eylül’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu modele erkenden sahip olmak isteyen kişiler ise ön satış taleplerini vermek için sıraya girdiler bile. Her yeni modeli ile dünyanın her yerinde büyük beklentilere neden olan iphone modelleri gerçekten de sahip oldukları özellikler kullanıcılarına çok farklı bir deneyim sunabiliyorlar.

Özellikle son sürümde kullanılacak kameranın gelişmiş özellikleri, çentiksiz tasarımı ve en güçlü telefon işlemcisine sahip olması doğal olarak büyük merak uyandırıyor. 14 serisinin en güçlü ve en gelişmiş modeli olan iphone 14 Pro Max modeli de doğal olarak kullanan kişilerde çok farklı beklentilere neden oluyor. Bu sebeple insanlar bu modele sahip olmak için ön siparişlerini verip makinelerin kendilerine teslim edileceği günü bekleyecekler.

 

İphone 14 Kaç Bin TL?

14 serisi iphone modelleri sahip oldukları özelliklere bağlı olarak farklı fiyat seçenekleri ile satışa sunuluyorlar. Amerika fiyatları 799 dolar ile 1099 dolar arasında değişen iphone 14 serisi ülkemizde de farklı fiyatlar ile satılmaya başlanacak. Şu ana kadar açıklanan bilgilere göre iphone 14 modellerinin fiyatları 30.999 tl ile 38.899 tl arasında değişiklik gösteriyor. Serinin ne pahalı ve en gelişmiş modelleri ise 53.199 tl’ye kadar çıkabiliyor.

Bu modellere bu fiyatlardan sahip olmak isteyen kişiler mutlaka ön satış için kayıtlarını açtırmak zorundalar. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir ilgi ile karşılaşan Apple 14 serisi özellikle kendine özel işletim sistemi olan IOS sayesinde rahat ve akıcı bir kullanım sunuyor. Aynı zamanda Apple firmasının bu ürünlere uzun süre teknik destek sağlaması da kullanıcıların bu ürünleri kullanmaktan her zaman büyük keyif almalarını sağlıyor. 14 serisinin şu ana kadar açıklanan fiyatları şu şekilde;

Dolar kuruna göre değişiklik gösteren bu modellerin 16.09 tarihi itibarı ile Türkiye satış fiyatları ise şu şekilde;

İphone 14 Pro Max Çıktı mı?

Herkesin merakla bekledikleri iphone 14 Pro Max henüz satışa çıkmadı. 16 Eylül’de ön satışlar başlayacak ve bu tarihten sonra 23 Eylül’de satışa sunulacak. Bu modellere sahip olmak isteyen kişiler ön satış olanaklarını değerlendirmek için kayıtlarını yaptırmaya devam ediyorlar. 16 Eylül tarihinde sadece ülkemizde değil aynı zamanda 20 farklı ülkede daha satışa sunulacak. Sahip olduğu her özelliği ile diğer telefon modellerinden çok daha üstün bir yapıya sahip olduğu belirtilen iphone 14 modelleri özellikle yeni tasarımda çentiksiz bir kamera ile geldiği için kullanıcıları tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. Yüksek fiyatlarına rağmen kullanıcılarına sunduğu muhteşem deneyim sebebi ile iphone modellerinin her birinde olduğu gibi 14 serisi içinde birçok farklı yorum yapılıyor.

Yapılan bu yorumların her biri ise kullanıcılarda büyük bir merak ve heyecan oluşmasına neden oluyor. Bu sebeple ön satışlara olan ilginin çok büyük olması bekleniyor. Bir önceki model olarak 13 serisine göre hem donanımsal hem de teknik açıdan önemli yeniliklerin olması sebebi ile ürünün piyasaya çıkma tarihi yaklaştıkça doğal olarak insanlarda oluşan heyecanda aynı oranda artıyor. Özellikle 14 serisinin çok güçlü bir işlemci ile gelmesi ve aynı zamanda kamera özelliklerinde ciddi geliştirmeler yapılması da bu beklentinin büyümesinde ki en önemli sebepler arasında yer alıyor.

İphone 14 Pro Max Özellikleri

Her telefon kullanıcısının mutlaka sahip olmak isteyeceği özelliklere sahip olan iphone 14 Pro Max bir telefonun gelebileceği en üst seviye olarak kabul ediliyor. En yakın model olarak 13 serisine göre her anlamda çok daha gelişmiş özellikler sunması ve aynı zamanda en önemli özelliği olan çentiksiz yapısı çok dikkat çekiyor. Kullanıcıların sahip olabilmek için 23 Eylüle kadar beklemek zorunda oldukları iphone 14 Pro Max modelinin genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

İphone 14 Pro Max 1TB Fiyat

İphone 14 Pro Max modeli farklı depolama seçeneklerine göre farklı fiyatlar ile satışa sunuluyorlar. Modelin en yüksek depolama kapasitesi 1 TB. Bu sayede kullanıcılar tüm resimlerini, videolarını veya belgelerini depolamakta zorun yaşamıyorlar. Doğal olarak 1 TB’lık model bu serinin en pahalı modeli. Bu modelin ülkemizde ki fiyatı 16 Eylül itibarı ile 57.199 tl. Bu fiyata sahip olmasının nedeni ise gelişmiş özellikleri. 16.09 itibarı ile ülkemizde ön siparişe açılacak olan iphone 14 Pro Max modelinde özellikle 1TB depolama özelliği olan bu modele büyük ilgi var. Çünkü bellek arttırma özelliği olmaması ve aynı zamanda telefon ile çekilen video veya resimlerin çok yüksek yer kaplamasından dolayı yüksek depolama özelliği olması önemli bir avantaj.

İphone 14 Pro Max Mor

Her modelde olduğu gibi iphone 14 Pro Max modelinde de farklı renk seçenekleri olmasından dolayı kullanıcılar kendilerine en uygun renk modelini tercih edebiliyorlar. Mor, uzay siyahı, gümüş ve altın renkleri ile satışa sunulacak olan bu modelde en çok dikkatleri çeken seçenek ise mor renk. Diğer telefon markalarında da çok rastlanan bir renk olmamasından dolayı mor renkli bir iphone 14 pro max modeline sahip olmak isteyen kişiler bu rengin telefona farklı bir hava katacağını düşünüyorlar. Zaten sahip olduğu farklı özellikler ile her zaman beğenilen ve ilgi çeken bir telefon markası olan Apple yeni renk seçenekleri ile de kullanıcılarına farklı tasarımlara sahip olan iphone modelleri kullanma şansı tanıyor. Özellikle siyah ve beyaz dışında farklı renk telefon modelleri de kullanmak isteyen kişiler bu uygulama sayesinde bu amaçlarına ulaşabiliyorlar.

İphone 14 Ne Zaman Satışta?

Duyurusu yapıldığı günden bu yana hakkında birçok farklı dedikodular yapılan 14 serisinin modelleri birbirinden gelişmiş özellikler ile satışa sunulacak. Bu modele sahip olmak isteyen kişiler öncelikle 16 Eylül’de başlayacak olan ön satışlar için kayıtlarını açtırmak zorundalar. Daha sonra ön kayıt yaptıran kişiler 23 Eylül’den itibaren telefonlarına sahip olabileceklerdir. Her modeli ile büyük bir merak uyandıran bu seri diğer iphone modellerinden çok daha gelişmiş özellikler ile geliyor. Kameradan işlemciye kadar her özelliği ile birçok yenilik sunan 14 serisi güçlü bir telefona sahip olmak isteyen kişilerin tüm beklentilerini tam olarak karşılayacak gibi görünüyor.

İphone 14 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Şıklığı ve aynı zamanda kalitesi ile daha satışa çıkmadan insanların beğenilerini kazanan iphone 14 serisi kısa zaman içinde ciddi bir ilgi ile karşılaştı. Kullanıcılarına birçok yenilin sunan bu modellerin ne zaman satışa sunulacağı ise en büyük merak konusu. Özellikle birçok kişi bu modeller hakkında araştırma yaparken iphone 14 ne zaman satışa sunulacak ve buna benzer sorular ile araştırmalar yapıyorlar. Bu modeller 16 Eylül’de ön satışa açılacak ve 23 Eylül tarihinde piyasaya sürülecek.

İphone 14 Pro Max Özellikleri

Sahip olduğu gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken iphone 14 pro max özellikle 1 TB’a kadar depolama seçenekleri sunması ve diğer teknik özellikleri ile de ilgi toplamaya devam ediyor. Bu model A16 bionic işlemcisi, 48+12+12 MP arka kamerası, 12 MP ön kamerası, 6GB RAM belleği ve gelişmiş ekran özellikleri ile şu an piyasada ki en güçlü telefon olma özelliğini kazanacak. İphone 14 pro max özellikleri sebebi ile serinin en çok ilgi çeken modellerinden biri.

 

 

Exit mobile version